Un medic și-ar fi folosit propria spermă pentru zeci de proceduri de fertilizare în vitro

Medicul unei clinici specializată în fertilizare in vitro este acuzat că ar fi folosit propria spermă pentru a concepe zeci de copii. Acesta este suspectat că are acum 60 de copii, concepuți la centrul medical pe care l-a condus până în 2009. Unii dintre copii ar semăna izbitor cu medicul, la trăsăturile fizice.

separator
medico

Un tribunal din Olanda a aprobat cererea din partea mai multor familii care doresc să fie testat ADN-ul medicului Jan Karbaat de la Centrul medical din Bijdorp, lângă Rotterdam, scrie BBC, citată de e-sanatate.md.

Testele vor fi efectuate în baza bunurilor confiscate de la domiciliu medicului, după ce acesta a murit în aprilie, la vârsta de 89 de ani. Avocatul familiei acestuia spune însă că nu există dovezi care să susțină reclamațiile. Jan Karbaat este considerat „un pilon în domeniul FIV”.

Clinica sa a fost închisă în 2009 în baza unor rapoarte, potrivit cărora el ar fi falsificat datele, analizele și descrierile donatorilor, precum și a depășit numărul de șase copii permis unui donator.

La o ședință de judecată, avocatul celor 22 de părinți și copii a declarat că reclamațiile sunt bazate pe cazul un copil care are ochi căprui, deși donatorul de spermă ar fi trebui să-i aibă albaștri, precum și pe cazul fiului unui client care seamănă izbitor cu medicul, mai ales la aspectul fizic.6_20170527Praj6r

În cele din urmă, dacă rezultatele ADN vor fi pozitive, copiii, cei mai mulți dintre ei născuți în anii 1980, speră să poată acționa doctorul în judecată, eventual pe motiv că ei nu ar fi trebuit să se nască, adaugă corespondentul BBC.

Joey, băiatul care consideră că Jan Karbaat ar putea fi tatăl său, a declarat pentru BBC că: „Acest lucru înseamnă totul pentru mine… Sperăm să aflăm răspunsurile”.www.rtllatenight.nl

Avocatul familiei Karbaat a declarat că este împotriva testelor ADN efectuate. Pe vremea când era în viață, medicul însuși refuza astfel de teste. Cu toate acestea, luna trecută, fiul lui Jan Karbaat a acceptat să-și facă ADN-ul, pentru a putea fi făcute restul testelor. Rezultatele au arătat că medicul ar putea fi tatăl a 19 dintre copiii care s-au născut cu ajutorul fertilizării în vitro, transmite agenția de știri AFP.

alte Articole interesante