Vaccinarea împotriva hepatitei B ar putea fi responsabilă de creşterea cazurilor de scleroză multiplă în Franţa!

Aluminiul este folosit ca adjuvant în fabricarea vaccinurilor. Autoritățile și unii oameni de știință asigură că, după ce este injectat în corp, aluminiul se dizolvă în mod spontan și, prin urmare, el nu are niciun efect toxic asupra organismului.

separator

yyyyyy

În acelaşi timp, alți oameni de știință susţin şi demonstrează contrariul. Ȋn perioada 1994 – 1997, 20 de milioane de francezi au fost vaccinați împotriva hepatitei B. Un an mai târziu, s-a constatat apariția unei afecțiuni de origine necunoscută în rândul persoanelor vaccinate. Pacienții prezentau dureri articulare și musculare, umflarea ganglionilor limfatici, oboseală cronică, tulburări de somn și tulburări neuro-cognitive.

Prof. Romain Gherardi, specialist în boli neuromusculare, a efectuat biopsii tisulare şi a descoperit  aglomerări de nanocristale de aluminiu în mușchiul deltoid al pacienților, adică în locul unde fusese efectuat vaccinul. O doză infimă de hidroxid de aluminiu este suficientă pentru a stimula o reacție imunitară, prin inducerea unei mici reacții inflamatorii locale.

Ȋn 1998, în revista medicală The Lancet, Gherardi și echipa sa au descris noua maladie – miofascita macrofagică. Până în prezent, numai în Franța au fost identificate 585 de persoane care suferă de această boală. Autoritățile franceze l-au acuzat pe prof. Gherardi că face prea mare caz pentru „o afecțiune care este, în esență, franceză”, iar Agenția Medicamentului din Franța a decis să întrerupă finanțarea cercetărilor sale.

În 2004, mai mulți cercetători americani au publicat un studiu în care arătau că, în următorii 3 ani de după vaccinarea împotriva hepatitei B (HB), în rândul populației britanice a existat un risc crescut de scleroză multiplă. Mai mult, studiu relevă că riscul a fost mult mai ridicat atunci când ultima imunizare a avut loc în al doilea sau al treilea an înainte de apariția primelor simptome ale sclerozei multiple.

Un an mai târziu, în 2005, Mark Geier, membru al Colegiului American de Genetică Medicală a publicat un alt studiu, de caz-control al evenimentelor adverse grave autoimune apărute după vaccinarea împotriva hepatitei B în care arată că există riscul ca adulții să dezvolte scleroză multiplă după vaccinarea HB. Citat ca expert în peste 90 de procese deschise de victime în SUA pentru bolile cauzate de vaccinuri, lui Geier i-a fost limitat accesul la bazele de date oficiale, iar în 2011 i-a fost retrasă licența.

4500 de cazuri de scleroză multiplă raportate anual

Ȋn noiembrie 2014, pe site-ul PubMed a fost publicat un nou studiu al cărui autor este  dr. Dominique Houezec, un medic pediatru francez cu 30 de ani de experiență. Dr. Houezec a fost membru în Rețeaua Mediului Sanitar și consilier medical al asociației RAVAHB, a victimelor vaccinului hepatitic B.

„Datele existente în Franța demonstrează că există un semnal statistic clar în favoarea unei legături de cauzalitate între evenimentul vaccinării HB și apariția sclerozei multiple, cu o corelație maximă în următorii 2 ani de după imunizare”, susține dr. Dominique Houezec în studiul său.

Analizele realizate de el se bazează pe o cantitate mare de date epidemiologice oficiale din Franța, date ce acoperă o perioadă de aproximativ 12 de ani. Conform acestor date, numărul cazurilor de scleroză multiplă (SM) a fost foarte stabil în Franța – aproximativ 2.500 de cazuri noi în fiecare an – până în 1993.

În 1994, autoritățile medicale din Franța au lansat o campanie națională de vaccinare a tuturor elevilor din primul an de liceu. În anul următor, în programul național de vaccinare HB au fost incluși toți copiii de vârstă mică și preadolescenți. Iar campania și-a depășit rapid apoi obiectivele preconizate, prin încurajarea vaccinării în masă a populației adulte. A fost un „val de imunizare” fără precedent în Franța. Ȋncepând cu 1994, dar îndeosebi în 1996, în Franța s-a înregistrat o creștere progresivă a numărului de noi cazuri de SM raportate la asigurările de sănătate. Cifra a crescut până la aproximativ 4500 de cazuri în 2003, iar de atunci ea a rămas constantă. Ȋn 1993, adică înainte de declanșarea campaniei de vaccinare împotriva hepatitei B, incidența anuală pentru scleroza multiplă era de 5,3/105 persoane. Zece ani mai târziu, a ajuns la 8,7/105 persoane, ceea ce înseamnă o creștere cu 65% a incidenței, se arată în studiul dr. Houezec.

Dr. Houezec subliniază că persistența pe termen lung a aluminiului adjuvant la locul injectării vaccinului este de acum un lucru deja bine stabilit. Leziunile de tip miofascita macrofagică indică persistența pe termen lung a derivatului din vaccin – hidroxidul de aluminiu în mușchi. De asemenea, transferul particulelor de aluminiu din mușchi la creier a fost demonstrat la animale.

Un nou sindrom intitulat ASIA – autoimun sindrom indus de adjuvanți, a fost descris recent, grupând patru boli similare. Silicoza, sindromul războiului din Golf, sindromul miofascită macrofagică și fenomenele post-vaccinare au legătură cu expunerea anterioară la un adjuvant imunitar – silicon, săruri de aluminiu. Aceiași cercetători din Israel au găsit caracteristici clinice comune criteriilor ASIA printre cei 93 de pacienți diagnosticați cu boli auto și alo-imune după vaccinarea HB, sugerând existența unui numitor comun al acestor boli.

Aluminiul nu este singurul adjuvant al vaccinurilor suspectat că provoacă grave și ireversibile reacții adverse. AS03, folosit la fabricarea vaccinului Pandemrix (contra gripei A/H1N1) conține scualenă, o substanță derivată din uleiul extras din ficatul de rechin. Se suspectează că scualena a provocat cazuri de narcolepsie la copiii din Finlanda, Suedia și Marea Britanie, vaccinați împotriva gripei A/H1N1.

Vaccinurile conțin și conservanți, cum ar fi de plidă thimerosalul, un derivat de mercur, și formaldehida, sau formol – un produs cancerigen.

„Aceste substanțe sunt în cantități atât de mici în vaccinuri încât nu sunt toxice, chiar dacă vi se administrează mai multe vaccinuri”, susține profesorul Robert Garnier, șeful centrului de informare toxicologică a  Spitalului Fernand Widal din Paris.

sursa

Cazurile de rujeolă, la un nivel alarmant în România

Explozia cazurilor de rujeolă în Europa își face simțită prezența puternic în România și Austria, acestea fiind printre cele mai afectate țări. Creșterea alarmantă a numărului de cazuri continuă să pună probleme, afectând nu doar copiii, ci și adulții, scrie presa română.

În primele patru luni ale anului, de la 1 ianuarie până la 14 aprilie, România a înregistrat un număr alarmant de peste 12.300 de cazuri de rujeolă, potrivit Institutului Național pentru Sănătate Publică. Doar în ultima săptămână, au fost confirmate 949 de cazuri noi.

Județele Brașov și Mureș, împreună cu Municipiul București, se confruntă cu cele mai mari numere de îmbolnăviri, cu Brașov înregistrând 1.854 de cazuri, Mureș 1.132 de cazuri și București cu 1.305 de cazuri.

Creșterea cazurilor de rujeolă, cauzată de lipsa vaccinării

În contextul acestor evoluții, dr Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș, a subliniat că situația legată de rujeolă nu este aproape de a se încheia și se estimează că va continua.

„Am avut și persoane de peste 50 de ani. Acești pacienți, în momentul în care au și boli cronice sunt expuși riscului de a face o formă severă și de a avea complicații majore.

Categoric că lipsa de vaccinare, de protecție la nivelul populației, este cauza principală. Rujeola nu e o boală de sezon și nu va fi o boală de sezon și putem să avem mereu probleme în condițiile în care nu creștem această protecție. Lucrurile pot oricând să repete”, a declarat acesta.

Potrivit medicului, în spital ajungă aproape zilnic persoane cu rujeolă, și deși nu toți au nevoie de spitalizare, unii dintre ei trebuie monitorizați permanent, iar alții ajung chiar la terapie intensivă.

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hâncești

Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hâncești, la doar două zile de când și-a început activitatea.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul tomografiei computerizate.

Echipa multidisciplinară formată din medicul neurolog Vladlena Vasiliu, medicul reanimatolog Dumitru Batîr, medicul din cadrul UPU Angela Erhan, tehnicianul radiolog Vadim Gorilo și felcerul laborant Vasilisa Coțofană, a intervenit  prompt și eficient, aplicând tratamentul de tromboliză intravenoasă în mai puțin de o oră de la internare.

Starea clinică a pacientului a fost restabilită rapid, inclusiv datorită colaborării cu Centrul comprehensiv de AVC din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, care prin utilizarea telemedicinii a monitorizat continuu procedura de revascularizare.

Datorită dotărilor cu echipamente performante, a reparațiilor la standarde europene, în sumă de circa 44 de milioane lei doar în ultimii doi ani, și a profesionalismului înalt al personalului medical, a fost salvată o viață și încă multe altele vor fi salvate.

Centrul primar de AVC de la Spitalul raional Hîncești este al șaselea care și-a inițiat activitatea, dintr-un total de treisprezece la nivel național, care acoperă și cazurile de AVC din raioanele Leova, Basarabeasca și Cimișlia.

Investim continuu în modernizarea sistemului de sănătate și formarea profesională a lucrătorilor medicali, pentru a aduce serviciile medicale moderne cât mai aproape de oameni. Pentru că nimic nu-i mai de preț decât sănătatea.

Felicitări echipei de medici! Felicitări Spitalului raional Hîncești!

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații! E dovedit științific

Potrivit unui nou studiu publicat în Sleep Medicine Reviews, ceasul biologic al femeilor bate mai repede decât cel al bărbaților cu aproximativ 6 minute.

Această diferență mică poate crea dezechilibre în ritmurile interne ale corpului, afectând modul în care creierul reglează momentul adormirii și al trezirii.

Cercetătorii au examinat mai multe studii care au investigat diferențele de somn între sexe și au constatat că femeile au aproape 60% mai multe șanse de a suferi de insomnie decât bărbații, scrie La Repubblica. De asemenea, evaluările calității somnului arată că somnul femeilor este mai puțin odihnitor decât cel al bărbaților.

Ceasul biologic îi spune corpului nostru să se pregătească pentru somn, de exemplu prin scăderea temperaturii corpului sau prin producerea de melatonină, un hormon care favorizează adormirea.

Studiul arată că secreția de melatonină la femei se produce la ora 22.49, iar la bărbați la ora 23.38, cu 40 de minute mai târziu. Acest lucru înseamnă că la femei există o predispoziție de a merge la culcare mai devreme.

Celălalt aspect se referă la durata zilei determinată de ceasul endogen, care este independent de stimuli externi. La om durează mai mult de 24 de ore: la bărbați, exact 24 de ore și 19 minute, iar la femei 24 de ore și 9 minute. Acest lucru, combinat cu producția mai timpurie de melatonină, face ca femeile să se simtă mai pregătite să adoarmă mai devreme decât bărbații, potrivit sursei citate de Mediafax.

Pe baza unei serii de calcule, cercetătorii au ajuns la concluzia că viteza generală a ceasului biologic este cu 6 minute mai rapidă decât la bărbați.

„Deși această diferență poate fi mică, ea este semnificativă”, spune autorul studiului, Renske Lok, expert în psihiatrie la Stanford.

„Nepotrivirea dintre ceasul central al corpului și ciclul somn/veghe este de aproximativ cinci ori mai mare la femei decât la bărbați.

Imaginați-vă dacă ceasul cuiva ar merge în mod constant cu șase minute mai repede sau mai încet. De-a lungul zilelor, săptămânilor și lunilor, această diferență poate duce la o nepotrivire semnificativă între ceasul intern și semnalele externe, cum ar fi lumina și întunericul”, explică specialistul.

Aceste diferențe în biologia somnului ar putea avea consecințe semnificative pentru sănătatea generală și bunăstare. Dezechilibrele în ritmurile circadiene au fost asociate cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv tulburări de somn, tulburări de dispoziție și probleme cognitive.

Anxietatea și tulburările depresive, mai frecvente la femei

„O calitate inferioară a somnului este asociată cu anxietatea și tulburările depresive, care sunt de două ori mai frecvente la femei decât la bărbați. De asemenea, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să fie diagnosticate cu insomnie, deși motivele nu sunt pe deplin clare”, spune Sarah Chellappa, cercetător în neuroștiințe și un alt autor al studiului.

De asemenea, femeile sunt de patru ori mai predispuse să dezvolte o tulburare de alimentație legată de somn, în care au tendința de a mânca în mod repetat în timpul nopții. Un alt studiu a constatat că femeile sunt, de asemenea, cu 25 până la 50% mai predispuse să sufere de sindromul picioarelor neliniștite, care, la rândul său, împiedică somnul.

sursa

Reduceri de până la 70% în magazinul My London Shop!
Articolul anterior
Cum asociezi corect şi sănătos alimentele la masa de Sărbători!
Articolul următor