Vopselele de ouă din comerţ ne otrăvesc organismul! Sunt pline de substanţe toxice

Tratarea ouălor cu substanţe colorante chimice poate reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate. Vopselele de ouă din comerţ conţin cel puţin între 8 şi 10 E-uri. Rezultatele analizelor efectuate de către InfoCons, o organizație pentru protecția consumatorilor din România, au fost publicate ieri şi arată ce conţin de fapt vopselele de ouă.

separator

kathskitchensync-wordpress-com01

În cadrul studiului au fost analizate 35 de produse tip vopsea de ouă, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentaţii organizaţiei din supermarket-uri, de la 3 producători şi distribuitori: Dr. Oetker RO S.R.L., Take Inteligent S.R.L., Hometex S.R.L.

Conform studiului, toate produsele analizate, fie că sunt sub formă de praf, granule sau lichide, conţin aditivi alimentari. Cele mai multe, mai exact 57%, au în compoziţie între 5 şi 10 E-uri, toate fiind sub formă lichidă, în timp ce vopseaua praf sau granulele au cel puţin trei E-uri.

Astfel:

– 3 % din produsele analizate au în conţinut 1 E – vopsea praf; – 20 % din produse analizate au în conţinut 2 E – vopsea praf/ganulată;
– 9 % din produse analizate au în conţinut 3 E – vopsea granulate şi vopsea lichidă;
– 11 % din produsele analizate au în conţinut 4 E –vopsea lichidă;
– 14 % din produsele analizate au în conţinut 5 E –vopsea lichidă;
– 9 % din produsele analizate au în conţinut 6 E –vopsea lichidă;
– 3 % din produsele analizate au în conţinut 7 E –vopsea lichidă;
– 11 % din produsele analizate au în conţinut 8 E –vopsea lichidă;
– 6 % din produsele analizate au în conţinut 9 E –vopsea lichidă;
– 14 % din produsele analizate au în conţinut 10 E – vopsea lichidă.

De asemenea, în această perioadă în pieţe apar vânzători ambulanţi care comercializează vopsea tipografică pe post de vopsea de ouă. Aceasta conţine plumb, avertizează experţii.

Studiul a fost realizat de InfoCons în perioada 25 martie – 4 aprilie 2016, pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip vopsea de ouă, existente pe piața românească.

Cum poţi vopsi ouăle cu ingrediente naturale

Pentru evitarea substanţelor toxice, se recomandă folosirea ingredientelor naturale pentru colorarea ouălor. Spre exemplu, cojile de ceapă, sfecla roşie, boiaua de ardei roşu sunt alternative sănătoase, care nu evită expunerea organismului la substanţe toxice.

sursa

Triunghiul morții. Ce NU ai voie să-l atingi cu mâinile

Triunghiul morții. NU ai voie să-l atingi cu mâinile. Mulți dintre noi știm că există o zonă pe fața noastră numită „triunghiul morții”. Această zonă este deosebit de vulnerabilă. Medicii spun că nu ai voie să o atingi cu mainile, este susceptibilă la infecție.

Cele trei puncte ale sale sunt: ​​Nasul, pliurile nazolabiale și buzele. În această zonă a feței există cel mai mare număr de vase care nu sunt echipate cu supape speciale.

Dacă o infecție pătrunde prin acest triunghi, ea pătrunde inevitabil în creier, ceea ce poate duce la diverse complicații și chiar la moarte. Dermatologii avertizează că ar trebui să limitați cât mai mult posibil atingerea acestei zone cu mâinile.

Acolo există cel mai mare număr de microorganisme periculoase, iar oamenii nici măcar nu se gândesc la asta. Trei probleme principale sunt cunoscute în această zonă a feței: Acestea sunt punctele negre, furunculele și părul din nas.

Furunculele apar din cauza blocării glandei sebacee, după care puroiul se acumulează sub piele. Se poate spune că furunculoza este cea mai periculoasă problemă dermatologică pe care o poate avea oricine.

În niciun caz nu trebuie să încercați să eliminați singur un furuncul. Acasă, puteți folosi o compresă peste noapte cu unguent cu ihtiol, dar este bine să vizitați un specialist.

Punctele negre în medicină se numesc comedoane. Aceasta este, de asemenea, o problemă cu glandele sebacee blocate, dar consecințele acesteia sunt complet diferite.

Pentru a îmbunătăți curățarea feței, vă recomandăm să folosiți măști negre sau să vizitați saloanele de înfrumusețare unde veți primi o curățare profesională. O mască neagră poate fi pregătită și acasă.

Utilizați apă, gelatină și cărbune activat.

Toată lumea are păr pe nas. Și nu e nimic rău în asta. Deși acest lucru nu arată bine din punct de vedere estetic, au o funcție importantă. Experții nu recomandă tăierea sau smulgerea lor, deoarece astfel de proceduri pot provoca infecție.

sursa

Consultații medicale gratuite pentru locuitorii din Nisporeni și servicii medicale stomatologice copiilor din raioanele Criuleni și Strășeni

Orarul consultațiilor profilactice gratuite pentru perioada 25 – 29 martie. Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Astfel, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe instituții medicale din raionul Nisporeni și anume:

– pe 27 martie – în Oficiul Medicilor de Familie Bălănești, unde vor ave acces locuitorii satelor  Bălănești, Vânători, Găureni și Păruceni;

– în perioada 28 – 29 martie în Centrul de Sănătate Boldurești, unde vor ave acces locuitorii satelor Brătuleni, Cârnești și Băcșeni.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Criuleni și Strășeni, și anume:

– în zilele de 25 – 26 martie  – în localitatea Miclești, Criuleni;

– în intervalul 27 – 29 martie  – în localitatea Drăsliceni, Criuleni.

– în zilele de 25 – 26 martie –  în localitatea Vorniceni, Strășeni;

– în perioada  27 – 29 martie –  în localitatea Micleușeni, Strășeni.

Săptămâna trecută 417 copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Astăzi este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

11 milioane de cazuri de tuberculoză sunt înregistrate anual la nivel mondial, ceea ce înseamnă că aproape un sfert din populația globului a trecut sau trece prin boală. Printre cauzele acestei maladii se numără sărăcia, atrag atenția specialiștii cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată azi.

În Republica Moldova, fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) acoperă financiar serviciile de prevenire, diagnostic și tratament al tuberculozei. De aceste servicii beneficiază gratuit atât persoanele asigurate, cât și cele neasigurate.

Începând din acest an, este aplicată o nouă modalitate de rambursare a cheltuielilor pentru pacienții afectați de tuberculoză, potrivit Radio Moldova.

Astfel, fiecare pacient care urmează tratamentul în condiții de ambulatoriu beneficiază gratuit de un card bancar, pe care sunt alocați banii de la CNAM și cu ajutorul căruia procură produse alimentare din orice magazin din țară care dispune de terminal de plată.

Potrivit experților, tuberculoza este principalul agent infecțios letal după virusul care provoacă SIDA și parazitul care cauzează malarie. Sunt peste 1,6 milioane de oameni care mor anual, circa 4.000 pe zi, iar experții în sănătate publică ai Organizației Națiunilor Unite atenționează că diagnosticarea și tratarea se dovedesc în dese rânduri foarte dificile.

Tuberculoza afectează cel mai frecvent plămânii, dar pot fi atacate şi oasele, rinichii, ganglionii limfatici, sistemul nervos central, ficatul și alte organe, în anumite cazuri putând duce chiar la deces. Infecția se transmite de om la om prin strănut, tuse sau salivă.

Adresați-vă la medic în cazul în care aveți tuse persistentă mai mult de 3 săptămâni, scădere în greutate nejustificată și lipsa poftei de mâncare, transpirații nocturne, oboseală, expectorații, dificultăți de respirație, tuse cu sânge. Este important de amintit că, în circa 40% din cazuri, tuberculoza poate evolua, o lungă perioadă, fără nici un simptom. Prin urmare, nu neglijați examenele medicale periodice, de prevenție!

Măsuri de prevenire a tuberculozei:

– Acoperiți de fiecare dată nasul și gura în momentul strănutului sau tusei, nu scuipați pe jos;

– Spălați-vă frecvent pe mâini cu apă și săpun;

– Aerisiți în mod regulat încăperile și evitați spațiile aglomerate;

– Evitați contactul cu persoane cu forme active de tuberculoză;

– Adoptați un stil de viaţă sănătos şi un regim alimentar bogat în vitamine și alți nutrienți;

– Dacă ați fost în contact cu o persoană bolnavă de TBC, adresați-vă medicului de familie.

Pentru prevenirea tuberculozei, medicii recomandă vaccinarea nou-născuţilor la a 4-5 zi după naştere.

Andrei Gaidulean le cere ajutorul prietenilor și fanilor!
Articolul anterior
Shakira, însărcinată cu cel de-al treilea copil!
Articolul următor