Un altfel de „motociclism”! Susține și tu cauza Distinguished Gentelmans Ride 2019 în Moldova!

Duminică, 29 septembrie, începând cu ora 15.00, pe străzile din Chișinău urmează să aibă loc Distinguished Gentelmans Ride 2019 (DGR) – un eveniment motociclist organizat la scară mondială, în 102 de state, 648 orașe, cu caracter de binefacere în scopul sensibilizării opiniei publice cu referire la problemele de sănătate la bărbați.

separator

Distinguished Gentelmans Ride 2019 (DGR) este  un eveniment anual de caritate care strânge fonduri pentru fundația The Movember – fundație lider la nivel mondial care dorește sa schimbe atitudinea fata de sănătatea bărbaților, pentru a îmbunătăți viața acestora prin cercetările în domeniul cancerului de prostată și a sănătății mintale.

Evenimentul are ca protagoniști în exclusivitate motocicliști piloți de motociclete clasice, de colecție dar și modificate, custom; cu un dresscode strict dedicat stilului clasic gentleman (cravata, papion, pantof, mustata etc.). DGR reprezintă un concurs de eleganță și stil pentru cultura motociclismului, pentru care piloții trebuie sa dea cel mai bun exemplu de comportament în traficul rutier, pe un traseu bine determinat, cu respectarea tuturor regulilor circulației rutiere și siguranței în trafic, cu echipă de medici și mașină de suport tehnic pentru evacuarea motocicletelor în caz de defecțiuni.

Fiecare călătorie din cele 648 de orașe este organizată de “gazdele evenimentului” care au obținut o acreditare în prealabil, de la fondatorii DGR și fiecare oraș este limitat la un singur ride (o singura iesire). Fiind un eveniment de nișă, organizatorii încearcă să respecte maxim regulamentul global referitor la tipul motocicletelor si dresscode, iar cei care nu au în proprietate o astfel de tehnica dar doresc sa se alăture acestei cauze nobile sunt bineveniți să susțină piloții cu donații dedicate sau unui participant sau a evenimentului per general.

Donațiile pot fi făcute pe website-ul DGR www.gentlemansride.com, si tot acolo puteți vedea toate informațiile despre fondurile acumulate pe fiecare oraș în parte dar și lista participanților. Toate donațiile sunt făcute direct în conturile fundației de binefacere. În 2018 DGR a reușit sa adune 6.2 milioane de dolari cu un total de 114000 de piloți înregistrați, iar participanții din Chișinău au acumulat 1246.44 USD cu un total de 29 persoane înregistrate.

Mai jos, câteva poze de la evenimentul de anul trecut!     

alte Articole interesante

Alte Articole interesante