Un băiețel a rămas fără testicul în urma unei intervenții greșite. Autoritățile și-au cerut scuze

Un băiețel de 2 ani a rămas infertil după ce chirurgii i-au operat testiculul greșit, acuză familia. S-a întâmplat la Spitalul pentru copii din Bristol, Marea Britanie, la începutul săptămânii, unde băiatul a fost dus pentru că unul din testicule nu îi coborâse, relatează BBC.

separator
Copilul avea un testicul sănătos, iar tatăl său acuză chirurgii că l-au „castrat” din greșeală. Autoritățile medicale și-au cerut scuze și au lansat o investigație amplă pentru a afla ce s-a întâmplat.

Băiatul trebuia să fie supus unei operații cu „riscuri minime”, de doar 30 de minute, au precizat părinții copilului. ”Am așteptat 2,5 ore și au venit managerul, chirurgii și consultații la noi. Atunci am știut că ceva nu e în regulă. Eu și soția mea am început să ne panicăm, ne-au chemat în birou și ne-au spus că operația nu a fost un succes”, a povestit pentru BBC tatăl băiatului.

Acesta a precizat că chirurgul a introdus din greșeală camera pe partea greșită, iar testiculul sănătos al băiatului „nu va mai funcționa niciodată”.

”L-au castrat, iar viitorul fiului meu s-a schimbat dramatic”, a mai spus bărbatul, răpus de durere.

sursa

alte Articole interesante