Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Chișinău, a murit din cauza gripei

Potrivt datelor Centrului Național de Sănătate Publică, este vorba despre un locuitor al orașului Chișinău în vârstă de 41 de ani, care a murit în data de 23 februarie. Bărbatul a decedat în urma complicațiilor cauzate de virusul gripei A(H1N1).

separator

Potrivit specialiștilor, bărbatul s-a adresat după ajutorul medicilor destul de tardiv și nu fusese vaccinat. El este a treia victimă, răpusă de virus în sezonul rece din acest an.

La mijlocul lunii februarie, în urma complicațiilor cauzate de gripa de tip B a decedat încă un tânăr de 17 ani. Și mai devreme, virusul gripal  AH1N1 a doborât o locuitoare a orașului Bender. De la începutul perioadei reci a anului, în Capitală au fost înregistrate peste 360 de cazuri de gripă, inclusiv 63 confirmate de laborator.

Alți 172 331 de persoane au fost diagnosticate cu infecții respiratorii virale acute. Gripa face ravagii și în țările vecine. În România, în rezultatul gripei au decedat 58 de oameni. Pragul epidemic al incidenței gripale a fost depășit și în cinci regiuni din Ucraina. Acolo au decedat doi copii.

sursa

alte Articole interesante