Un bebeluș cu greutate mare la naștere s-a stins la doar 3 săptămâni de viață

Doi părinți din Fălești își caută dreptate, după ce primul lor copil a murit la 20 de zile după naștere. Femeia spune că sarcina a decurs bine, fără complicații. Nașterea însă a fost una complicată, după câteva ore de chin ea a adus pe lume un băiețel însă acesta nu i-a fost pus în brațe, iar medicii nu i-au oferit nici o explicație.

separator

Părinții acuză de neglijență personalul medical care a primit nașterea. Fiind în stare grave, micuțul a fost purtat prin spitale. De la Falesti la Bălți, iar ulterior la Chișînău în stare gravă.

“A fost o naștere grea, am avut foarte mari complicații. Copilul a fost foarte mare, dar eu sunt foarte mică. Toate aparatele pe care le-am trecut pe parcurs tot a fost bine. Travaliul de naștere a ținut toată ziua. În timpul nașterii am fost urcată, coborâtă de pe masă de naștere, de vreo două, trei ori. De acuma când am născut, sotule era în hol, eu nu mai țin minte pentru că starea era gravă. Nu am văzut copilul, numai cât stătea pe masă. După ce am născut eu copilul nu l-am ținut în mâna, nu l-am ținut măcar în brațe, măcar să mi-l arate.” Femeia spune că a aflat mai târziu despre ce s-a întâmplat cu bebelușul. ,,Nu am știut situația, până soțul nu m-a sunat și m-a anunțat despre toate problemele care erau acolo.”

Și tatăl bebelușului spune că inițial medicii au refuzat să-i spună cum a decurs nașterea. Peste ceva timp, tatăl copilului a fost anunțat că bebelușul este în stare gravă și trebuie transportat la spitalul din Bălți. De acolo el a fost adus la Chișinău.

Copilul a fost adus în stare de comă la Spitalul Clinic nr. 1 din Capitală. “Acolo medicii au spus că e ceva tragic, la naștere la cap i s-a făcut o hemoragie și când la întins și la splină. O zis că dacă și rămâne în viață nu o să fie om. La naștere l-a faramat”, spune tatăl copilului.

Medicul din Fălești care a primit nașterea nu a vrut să explice ce s-a întâmplat în timpul nașterii. Filmată cu camera ascunsă ea a spus că bebelușul avea hemoragie internă și spune că astfel de cazuri se mai întâmplă. “Chiar dacă s-a întâmplat, asta nu e unicul caz. Să zicem un caz extraordinar pe Republica, nu este un caz ieșit din comun pe Republica. Acestea sunt cazuri care se întâmplă.” Responsabilii de la Ministerul Sănătății spun că vor investiga acest caz abia după ce părinții vor scrie o petiție.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante