Un medic a creat prezervativul antiviol care „muşcă” atacatorul de penis! Cum funcționează dispozitivul

Inspirată de cuvintele unei paciente care tocmai trecuse prin drama unui viol, un medic din Africa de Sud a creat prezervativul anti-viol.

separator
{4DE586FE-2BEC-4B45-A7C0-A66D5A1791AC}

Cu 40 de ani în urmă, doctor Sonnet Ehlers efectua cercetări medicale în ţara sa natală, Africa de Sud. Avea doar 20 de ani şi lucra la camera de urgenţe când, într-o noapte, uşile au fost deschise de o femeie, mai mult moartă decât vie, scrie site-ul tv.bamargera.com, citat de adevarul.ro.

Aceasta fusese violată, iar cuvintele pe care i le-a spus lui Ehlers, care a tratat-o, i-au răsunat medicului ani întregi în amintire: „Mi-aş fi dorit să am dinţi acolo jos”. Patru decenii mai târziu, doctorul a creat prezervativul anti-viol, din dorinţa de a combate o problemă critice în Africa de Sud.

Invenţia se numeşte Rape-aXe şi este un prezervativ feminin care conţine, pe interior, o serie de zimţi foarte ascuţiţi care „muşcă” orice penetrează vaginul femeii. Acesta a fost conceput astfel încât să nu lase sângele atacatorului să ajungă în zona intimă a victimei, pentru a evita transmiterea bolilor grave, precum HIV, a virusului HPV sau a altor boli cu transmitere sexuală.

Doctorul a făcut tot ce i-a stat în putinţă să promoveze şi să producă în cantităţi mari invenţia, ajungând chiar să îşi vândă casa şi maşina pentru a sponsoriza cele necesare popularizării şi producţiei prezervativului anti-viol. În planurile ei intră chiar şi distribuirea gratuită a 30.000 de produse în timpul Cupei Africane.

Criticii spun însă că invenţia doctorului Ehlers nu va face nicio schimbare, fiind doar un factor uşor înspăimântător, în Africa, ţară în care s-a dezvoltat o cultură a violului. Studiile arată că 28% din bărbaţi au recunoscut că au violat o femeie în trecut. În plus, criticii mai susţin că efectele psihologice ale atacului nu vor fi diminuate de acest prezervativ.

alte Articole interesante