Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost mușcat de o omidă veninoasă

Un copil a ajuns la spital după ce a fost mușcat de o omidă, care s-a dovedit a fi veninoasă. Imediat după înțepătură, tânărul a simțit o durere locală insuportabilă, membrul i-a amorțit și nu putea să îl mai miște.

separator

„La început nu a fost atât de dureros, însă, mai apoi, mâna mea a devenit amorțită și simțeam o durere arzătoare, am devenit confuz și nu vedeam prea bine ce se afla în jurul meu”, spune Logan Pergola, un tânăr de 15 ani, din Florida, SUA.

Mama sa a încercat să clătească rana cu apă și a folosit metode populare de autovindecare, atașând usturoi la locul mușcăturii. În opinia ei, acesta suge otrava de mușcături de insecte. Cu toate acestea, usturoiul nu a ajutat și apoi mama a sunat la urgență.

Nici mama, nici copilul nu s-au gândit că o omidă comună ar putea avea consecințe atât de grave.

Tatăl tânărului a găsit insecta și a pus-o ușor într-o mănușă. Aceasta s-a dovedit a fi o omidă din specia Caterpillar, al cărui corp este complet acoperit cu fire de păr cu o otravă periculoasă. Când vine în contact cu ea, mâncărimea și arderea sunt foarte intense. Unii oameni pot avea efecte secundare imprevizibile.

alte Articole interesante