Vitamina care combate cancerul de sân și care ar putea salva mii de vieți

Vitamina D este cunoscută pentru rolul său în menținerea unui sistem osos sănătos. Oamenii de știință au descoperit însă că are un rol esențial pentru sistemul imunitar și pentru reglarea modului în care se înmulțesc celulele, ambele fiind factori-cheie în lupta împotriva cancerului.

separator

Potrivit Harvard School of Public Health din SUA, lipsa de vitamina D crește riscul dezvoltării unor boli cronice, inclusiv osteoporoză, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și scleroză multiplă și a unor boli infecțioase precum tuberculoză sau gripă.

Un medic britanic susține că toate femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să ia zilnic vitamina D ca să-și scadă riscul de cancer mamar.

Profesorul Kefah Mokbel, medic chirurg la o clinica London Breast Clinic spune că vitamina D ar putea salva o mie de vieți în fiecare an. Medicul a început deja să prescrie pastilele pacientelor sale și consideră că toate femeile ar trebui să ia vitamina D, chiar și cele care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân.

”Sunt de părere că femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să primească gratis suplimente de vitamina D deoarece este foarte eficientă în prevenirea cancerului de sân”, spune prof. Mokbel.

”Este dovedit științific că femeile care au niveluri mai crescute de vitamina D au mai multe șanse să învingă boala. Studiile au arătat, de asemenea, că femeile care au niveluri crescute de vitamina D sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer de sân”, a adăugat medicul.

Prof. Mokbel spune că după ce și-a testat pacientele, jumătate dintre ele aveau lipsă de vitamina D.

„Le-am dat vitamina D tututor pacientelor mele pentru că nivelurile mai crescute protejează împotriva cancerului de sân. Vitamina D stimulează sistemul imunitar și ajută la distrugerea celulelor canceroase”, spune chirurgul.

Surse naturale de vitamina D sunt peștele, laptele, ouăle, produse din soia, carnea, ficatul, ciupercile, cerealele integrale.

Atenție! Nu luați suplimente de vitamina D decât la recomandarea medicului!

sursa

alte Articole interesante