Sfaturi de viață de la bunica Zelda!

Bunica Zelda a murit acum câțiva ani, la vârsta de 90 de ani. Dar înainte de asta i-a lăsat nepoțelului un jurnal vechi, pe care scria ”Jurnal de inspirație

separator
. Bunica a notat idei, citate, gânduri după care s-a condus pe parcursul vieții.

Sfaturi de viață de la bunica Zelda!

Îți prezint 12 lecții de viață din jurnalul ei!

 1. Inspiră viitorul, expiră trecutul.  Nu contează unde ești acum sau prin ce treci. Întotdeauna amintește-ți că există o lumină la capătul tunelului.Niciodată să nu ai așteptări sau presupuneri. Lasă lucrurile să vină de la sine.
 2. Viața poate fi simplă. Concentrează-te pe un lucru și nu pe mai multe deodată. Nu trebuie să le faci singur pe toate și nu Sfaturi de viață de la bunica Zelda!trebuie să le faci pe toate acum. Ceea ce oferi în viață, îți va fi returnat cu vârf și îndesat.
 3. Permite-le celorlalți să te accepte așa cum ești sau să nu te accepte deloc.  Spune adevărul chiar și dacă-ți tremură vocea. Prin faptul că ești tu însuți, oferi ceva unic și frumos întregii lumi. Mergi pe calea ta încrezător și nu te aștepta ca ceilalți să-ți înțeleagă călătoria, mai ales dacă nu au ajuns deja acolo unde te îndrepți tu.
 4. Nu mai ești ceea ce obișnuiai să fii și asta e bine. Ai fost rănit, ai trecut prin numeroase urcușuri și coborâșuri care te-au făcut ceea ce ești astăzi. De-a lungul anilor s-au întâmpla multe lucruri. Aceste lucruri ți-au schimbat perspectiva, ți-au dat lecții. Pe măsură ce timpul trece, nimeni nu rămâne la fel. Totuși unii oameni vor continua să-ți spună că te-ai schimbat. Răspunde-le astfel: ”Normal că m-am schimbat. Aceasta e viața. Cu toate astea, sunt aceeași persoană, doar că sunt mai puternic decât am fost înainte.”
 5. Orice ți se întâmplă te ajută să crești. Circumstanțele te vor conduce, te vor corecta și te vor perfecționa în timp. Orice faci, continuă să ai speranță. Orice sfoară puternică e formată din mii de fire mici și sensibile.
 6. Nu te educa să fii bogat. Educă-te să fii fericit. În felul acesta vei cunoaște valoarea lucrurilor și nu prețul lor. La final, vei realiza că cele mai frumoase zile sunt acelea în care nu ai avut nevoie de nimic special pentru a zâmbi. Pur și simplu apreciază fiecare moment. Asta este fericirea.
 7. Zâmbește-le celor care încearcă să te facă să suferi. Arată-le ce le lipsește din viață și ce nu pot să îți fure.
 8. Oferă-le atenție celor pe care îi iubești. Uneori când cineva iubit spune: ”Sunt bine”, are nevoie să te uiți în ochii lui atent, să-l îmbrățișezi și să îi spui: ”Știu că nu ești bine”. Nu fi supărat pe oamenii care își amintesc de tine doar când au nevoie de ajutor. Simte-te privilegiat de faptul că reprezinți raza de lumină ce le apare în minte atunci când viața lor este întunecată.
 9. Uneori trebuie să lași un om să plece, ca să poată crește. Contează mai mult ceea ce ai învățat un om în decursul vieții sale, decât ce ai făcut pentru el. Ceea ce l-ai învățat să facă pentru el însuși este ceea ce-l va face un om de succes.
 10.  Uneori pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești trebuie să renunți la unii oameni care te încetinesc sau îți pun piedici. Astfel faci loc oamenilor care te ajută și merită cea mai bună versiune a ta. Acest lucru se întâmplă regulat, pe măsură ce crești; vei afla cine ești și ce vrei iar apoi vei realiza că oamenii pe care i-ai știut dintotdeauna, nu văd lucrurile în același mod în care le vezi și tu.
 11.  E mai bine să te uiți în trecut și să spui ”Nu-mi vine să cred că am făcut asta” decât să spui ”Îmi doresc să fi făcut asta”. În Sfaturi de viață de la bunica Zelda!final, oamenii oricum te vor judeca, așa că nu-ți trăi viața cu scopul de a-i impresiona pe alții. În schimb, trăiește-ți viața impresionându-te pe tine. Iubește-te suficient de mult ca să nu-ți cobori standardul pentru nimeni.
 12.  Dacă ești în căutarea unui final fericit și nu găsești unul, poate ar fi mai bine să cauți un nou început. Trebuie să accepți că din când în când vei avea parte și de eșecuri. Doar așa vei putea învăța. Cei mai puternici oameni, aceia care zâmbesc larg, cu un zâmbet original, sunt aceiași oameni care au luptat în cele mai dure bătălii. Ei zâmbesc pentru că au decis că nu vor lăsa nimic să îi țină pe loc și se îndreaptă spre un nou început.

25 21 20 19 18
9 11 13 14 16
8 (1) 7 6 3 Sfaturi de viață de la bunica Zelda!

Sursa

alte Articole interesante