Sfaturi pentru a fi o super mamă pentru piciul tău

Condiția esențială pentru a fi o mamă de nota zece –  este să nu te lași copleșită de ideea de perfecțiune, deoarece nu există așa ceva. A fi o super mamă nu înseamnă a face tu tot. Să faci curățenie în casă, să ai grijă de copii și de partener și încă să îți găsești timp și  pentru a te menține frumoasă, și sănătoasă… Sunt prea multe de făcut pentru o singură persoană. Însă, îndeplinirea tuturor acestor sarcini continuă să fie obiectivul multor femei. De aceea, în baza acestei premize fundamentale, mai jos găsești sfaturi esențiale pentru a-ți îndeplini „misiunea” de mamă cu brio.

separator
Iubește și iartă – cei mici își doresc întotdeauna să audă cuvintele  „Te iubesc”. Niciodată, nu poți considera că le-o spui prea des. Însă, este important și să dovedești dragostea pe care o declari. Te întrebi cum? Fă-ți timp pentru a te juca cu copii tăi, pentru a-i ajuta la lecții, pentru a împărtăși momente frumoase în familie. Un alt element important în dinamica familiei este iertarea. Cu toții greșim. Însă a cere și a oferi iertare celor din jur ne ajută să ne dezvoltăm ca oameni și să fim cele mai bune mame.

Stabilește un set de priorități –  organizează-ți agenda și ocupă-te mai întâi de lucrurile cele mai importante. Dacă ai ceva de rezolvat pentru serviciu și mai durează până trebuie să duci copiii la școală, profită de acest răgaz pentru a-ți face treaba. Există diverse resurse tehnologice care te pot ajuta să îți îndeplinești obligațiile de femeie și mamă. Pune-le pe primul loc pe cele mai urgente.

Organizează-ți treburile casnice – sarcinile atribuite trebuie să țină cont de vârsta, forța și abilitățile fiecărei persoane. Împreună, puteți organiza un program cu sarcinile domestice. Obsesia pentru ordine și curățenie nu este sănătoasă, dar nici dezordinea și mizeria nu sunt benefice. Și tatăl trebuie să participe, la treburile casnice.

Oferă-le copiilor cât poți din timpul tău – pe lângă îndeplinirea sarcinilor gospodărești, trebuie să vă petreceți timp și în familie. Este bine să serviți măcar o masă pe zi împreună, ținând televizorul și telefoanele mobile închise. Mesele în familie contribuie la menținerea bunăstării fizice și emoționale a copiilor și adolescenților.

Râzi și plângi – viața de familie oferă emoții pozitive, dar și negative. O super mamă se bucură de compania familiei și împarte cu toți atât momentele fericite, cât și pe cele dificile. Zâmbește după o zi grea de muncă. Însă, nu ezita să îți arăți și lacrimile de tristețe partenerului sau copiilor când treci prin momente grele.

Oferă-i tatălui locul lui – o super mamă recunoaște și apreciază bărbatul care le-a dat viață copiilor ei. Împarte totul cu partenerul tău, atât sarcinile domestice, cât și părintești. Din păcate, în ziua de azi, am creat o imagine eronată a mamei puternice care poate face orice, fapt care devine o piedică în acceptarea dragostei și sprijinului bărbatului cu care femeia își împarte viața. Dacă părinții sunt despărțiți, nu însemnă că micuții trebuie să se distanțeze de tată. Chiar și atunci când tatăl nu este prezent și nu își îndeplinește responsabilitățile, o super mamă evită să inspire ură și ranchiună în sufletul copiilor față de părintele lor.

Ai grijă de tine – desigur, trebuie să ai grijă de copiii tăi, dar și de tine. Pentru a fi o super mamă și a face față tuturor provocărilor pe care le impune creșterea copiilor, trebuie să fii în formă fizică, mintală și emoțională optimă. Bunăstarea copiilor tăi depinde și de echilibrul tău psihic și emoțional.

Sursa

alte Articole interesante