6 exerciții pentru brațe care te scapă de pielea ce atârnă inestetic!

portret
Ecaterina Chirioglo,
instructor Unica Sport

Brațe subțiri, tonifiate și fără celulită! Cu siguranță, acesta este și visul tău, mai ales că vara nu le poți ascunde sub haine cu mâneca lungă. Poate nu vei avea musculatura lui Halle Berry, care se antrenează câte 2-3 ore pe zi, dar nici nu îți va atârna pielea inestetic. Ecaterina Chirioglo, instructor Unica Sport, te va ajuta să ai brațe mai frumoase . Pentru efectuarea exerciţiilor vei avea nevoie de două gantere de 1 sau 2 kg. Dacă nu ai gantere, înlocuieşte-le cu două sticle de apă de 500 ml.

Brațe reliefate

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, genunchii îndoiţi, ca să reduci din încărcătura asupra spatelui.  Flexează brațele anterior, astfel încât între braț și antebraț să formezi un unghi de 90 de grade.
  2. Din această poziție, extinde brațele paralel solului și revino la poziția inițială.

Efectuează exercițiul dat de 20 ori. Aceste mișcări antrenează mușchii spatelui şi braţelor. Ţine trunchiul şi picioarele fixate pe toată durata exerciţiului. Inspiră pe nas la relaxare şi expiră pe gură la contracţie.

1


Brațe fără celulită

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică.  Depărtează picioarele la nivelul umerilor şi flexează genunchii, ca să micşorezi din încărcătura asupra spatelui. Pune ambele mâini lângă trunchi.
  2. Din această poziție, ridică o mână sus, după care flexeaz-o în posterior, astfel încât cotul să fie orientat spre tavan.
  3. Apoi extinde-o din nou și revino la poziția inițială.

Vei simți mușchiul triceps. Repetă exercițiul de 15 ori şi odihneşte-te. Apoi mai faci 15 repetări cu cealaltă mână. Ai grijă la respiraţie. Inspiră pe nas şi expiră pe gură.

2


Brațe ferme

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică.  Depărtează picioarele la nivelul umerilor şi flexează genunchii, ca să diminuezi din încărcătura asupra spatelui. Ridică braţele deasupra capului.
  2. În această poziție inspiră pe nas, iar în timp ce expiri flexează brațele în posterior, astfel încât coatele să fie orientate în sus. Apoi revino la poziţia iniţială.

Execută 20 de repetări cu o mână, apoi cu cealaltă. Dacă efortul e prea mare pentru tine, fă o pauză şi apoi continuă. Acest exercițiu antrenează mușchiul triceps.

3


Brațe tonifiate

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor şi genunchii flexați, ca să diminuezi din încărcătura asupra spatelui. Ține o mână dreaptă sus, iar pe cealaltă lângă trunchi.
  2. În această poziție inspiră pe nas, iar în timp ce expiri flexează concomitent ambele mâini: cea de sus posterior, astfel încât cotul să fie orientat în sus, iar mâna de jos, flexeaz-o la piept. Apoi revino la poziţia iniţială.

Efectuează exercițiul dat de 10 ori, apoi schimbă mâinile şi repetă încă de 10 ori. Aceste mișcări antrenează mușchii biceps și triceps. Ţine picioarele şi trunchiul fixat pe toată durata exerciţiului.

4


Brațe grațioase

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică.  Depărtează picioarele la nivelul umerilor şi flexează genunchii, ca să reduci din încărcătura asupra spatelui. Ține brațele lateral, îndoite la 90 de grade.
  2. Din această poziție, ridică brațele paralel solului și revino la poziția inițială.

Repetă exercițiul de 30 ori şi odihneşte-te. Vei simți musculatura braţelor. Pe parcursul exerciţiului ţine trunchiul fixat şi abdomenul încordat. Ai grijă la respiraţie. Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură la contracţia acestora.

5


Brațe subțiri

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică. Depărtează picioarele la nivelul umerilor şi flexează genunchii, ca să diminuezi din încărcătura asupra spatelui. Extinde braţele lateral, paralel solului cu palmele orientate în sus.
  2. Din această poziție, îndoaie o mână, apoi pe cealaltă. Ține coatele la același nivel cu umerii și abdomenul contractat.

Alternează de 20 de ori. Acest exerciţiu se adresează muşchilor bicepşi. Inspiră pe nas şi expiră pe gură.

6

Denumire: Puterea motivației în procesul de slăbire!

Pornirea într-o călătorie de slăbire poate fi o experiență provocatoare și transformatoare. În timp ce călătoria poate veni cu o parte echitabilă de obstacole, un element cheie care poate face toată diferența este motivația. În acest articol, vom explora importanța motivației în călătoria dvs. de slăbire și vom oferi strategii pentru a menține această motivație aprinsă.

  1. Stabilirea obiectivelor clare

Primul pas în valorificarea motivației pentru călătoria dvs. de pierdere în greutate este să vă stabiliți obiective clare și realiste. Având o țintă bine definită, îți oferă ceva pentru care să te străduiești, făcându-ți eforturile cu scop și concentrate. În loc de obiective vagi precum „slăbirea”, luați în considerare obiective specifice și măsurabile, cum ar fi „slăbirea de 10 kilograme în trei luni” sau „a alerga 5 km în șase săptămâni”. Aceste ținte clare pot acționa ca motivatori puternici.

  1. Sărbătorind victoriile mici

În călătoria dvs. de pierdere în greutate, este esențial să recunoașteți și să sărbătoriți micile victorii de-a lungul drumului. Aceste victorii ar putea fi la fel de simple ca alegerea constantă a unor opțiuni alimentare mai sănătoase, finalizarea unui antrenament provocator sau rezistența impulsului de a se răsfăța cu gustări nesănătoase. Sărbătorirea acestor realizări nu numai că vă sporește motivația, ci și întărește comportamentul pozitiv.

  1. Căutarea inspirație

Căutarea inspirației de la alții care au trecut cu succes printr-o călătorie similară de pierdere în greutate poate oferi un impuls extraordinar de motivație. Fie că este vorba despre citirea istoriilor de succes, urmărirea unor conturi inspiraționale de rețele sociale sau alăturarea unor comunități online, conectarea cu persoane care au aceleași idei poate oferi încurajare, sfaturi și un sentiment de apartenență.

  1. Stabilirea unui sistem de suport

A te înconjura de o rețea de susținere poate schimba jocul în menținerea motivației. Împărtășiți-vă obiectivele cu cei dragi care vă pot oferi încurajare și înțelegere. Dacă este posibil, implică prietenii sau membrii familiei în alegerile tale de viață sănătoase, făcând acest lucru un efort colectiv.

Motivația este forța motrice care alimentează călătoria ta de pierdere în greutate. Prin stabilirea unor obiective clare, vizualizarea succesului, sărbătorind micile victorii, rămâi responsabil, căutând inspirație, exersând autocompasiunea și stabilind un sistem de sprijin, vă puteți menține nivelul ridicat de motivație pe tot parcursul călătoriei. Amintiți-vă că motivația poate scădea și curge, dar cu strategiile potrivite și o mentalitate rezistentă, puteți rămâne pe drumul cel bun și vă puteți atinge obiectivele de pierdere în greutate, bucurându-vă în același timp de o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Suntem aici să te ajutăm, accesează link-ul și solicită o consultație cu unul din ambasadorii noștri!

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

  • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
  • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
  • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

  1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
  2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
  3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

  • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
  1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
  2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Un alt motiv de cârcotă! Igor Cuciuc: Când suferi tu, sufăr și eu!
Articolul anterior
Peste 40 mii de moldoveni sunt infectați cu hepatite virale cronice
Articolul următor