Simona Halep a învins-o pe Serena Williams și câștigă finala Wimbledon 2019!

Simona Halep a jucat cu Serena Williams, în ultima finală feminină de la Wimbledon 2019, un meci istoric și fabulos!

separator

Simona Halep (locul 7 WTA) este prima româncă care câștigă grand slamului londonez. A fost o întâlnire între doi foști lideri mondiali. O victorie cu atât mai merituoasă cu cât a fost și categorică: 6-2, 6-2 în nici o oră de joc contra marii Serena Williams. Vezi video!

,,Este o zi minunată, care înseamnă foarte mult pentru mine, pentru familia mea și cred că pentru toți românii, a declarat Simona Halep într-un mini-interviu pentru Eurosport. Ea și-a exprimat speranța că această victorie îi va inspira pe copii, care se vor îndrepta mai mult spre tenis. Întrebată dacă aceasta este cea mai bună zi a vieții ei, Simona Halep a spus că nu uită nici victoria de la Roland Garros și le-a pus la egalitate, dar a explicat că o victorie la Wimbledon este una cu totul specială, mai ales că joci în fața familiei regale.Serena Williams a declarat că Simona a jucat incredibil.

„Când o jucătoare e la acest nivel, trebuie doar să îți scoți pălăria și să o feliciți pentru ceea ce realizează”, a declarat americanca, potrivit digi24.ro.

După ce şi-a văzut numele gravat alături de cel al celelalte campioane de la All England Club, românca a fost invitată în loja regală. Apoi, Simona Halep a fost condusă către balconul arenei, unde o aşteptau spectatorii care nu au putut asista la meci şi care au urmărit confruntarea cu Serena Williams pe un ecran gigantic. Simona a ridicat din nou preţiosul trofeu, Venus Rosewater Dish, în braţe, în ovaţiile celor prezenţi.

Un moment emoționant a fost atunci când Simona Halep a fost felicitată personal de ducesa de Cambridge, Kate, pe care sportiva din România mărturisea că o place foarte mult.

Simona Halep a ridicat deasupra capului trofeul de la Wimbledon, o imagine pentru istorie! 

alte Articole interesante