Spectacol și feerie la Orheiul Vechi, în cadrul Festivalului DescOperă! Galerie foto impresionantă!

Într-un decor mirific, în deplină armonie cu natura, sute de oameni s-au adunat în weekend la Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, la mult-așteptatul Festival DescOperă, unicul concert de muzică clasică în aer liber din Europa de Est.

separator

Cea de-a patra ediție a Festivalului DescOperă a adunat iubitori de artă și muzică clasică, atât din țară, cât și invitați din străinătate, care au petrecut trei seri de poveste, acolo unde acordurile muzicii se împletesc cu peisajele fascinante ale naturii. Cele trei scene amenajate și stâncile de la Butuceni au creat o atmosferă unică!

Prima zi a festivalului, vizitatorii au ascultat rapsodii create de compozitori din țară și de peste hotare, sub bagheta magică a dirijorului austriac Friedrich Pfeiffer care a participat la toate ediţiile festivalului.

Cele mai bune voci ale Europei au răsunat în cadrul festivalului: Valentina Naforniță, Ana Cernicova, Florin Guzgă (România), Mihai Dogotari (Viena), Iurie Maimescu (Moldova), Tatiana Dulghier, Ljubica Vranes (mezzo soprano, Serbia), Vladimir Dragoș (Moldova), Rusanda Panfili (vioară, Viena), Sergiu Mușat (clarinet), Main Gheras (nai) ș.a.

Festivalul DescOperă a adunat şi în acest an turişti din mai multe ţări: Austria, Statele Unite ale Americii, România. Oaspeții au rămas impresionaţi de satul moldovenesc autentic şi bucatele tradiţionale pregătite la agro-pensiunile turistice din zona Orheiului Vechi.

Festivalul DescOperă este organizat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în colaborare cu Filarmonica Națională Serghei Lunchevici”și Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu. Anual, evenimentul adună circa cinci mii de turişti din ţară şi de peste hotare.

Vă invităm să urmăriți mai multe imagini de la Festivalul DescOperă, ediția a IV-a!

Ziua I      

Ziua a II-a

          

Ziua a III-a

   

alte Articole interesante