Acestea sunt exercițiile perfecte pentru sculptarea abdomenului

Fiecare femeie vrea să fie unică și să aibă un corp frumos. Așă că dacă îți dorești să ai un abdomen sculptat și tonifiat, este necesară să combini exercițiile fizice și alimentația sănătoasă.

separator

Mai jos îți prezint setul de exerciții perfecte pentu a scăpa de grăsimea de pe abdomen:

  • Flotările– fac parte din categoria de exerciții pe care cu toții le cunoaștem. Ceea ce nu știai poate este că flotările nu iți asigura numai brațe puternice, ci iți sculpteaza și abdomenul. Pentru a te bucura de beneficiile flotărilor, trebuie să le execuți în mod corect. Astfel, pune mâinile pe saltea, întinde picioarele și stai în această postură timp de 1-2 minute, fără să te miști.  Lasă-te apoi în jos și execută patru flotări, apoi rămâi iar sus, în poziție nemișcată. Repetă acest exercițiu de trei ori.
  • Abdomene cu picioarele ridicate – sunt excelente, deoarece solicită mai multe grupe de mușchi, însă rezultatul este pe măsură efortului. Pune-ți mâinile la ceafă, ridică-ți picioarele îndoind genunchii, apoi fă trei serii de câte zece abdomene cu pauză de câteva minute între ele.
  • Fandări cu răsucire – acestea solicită și grupele de mușchi abdominale, mai ales dacă alegi varianta cu răsucire. Pornește din poziția cu picioarele apropiate. Du piciorul stâng în spate, îndoaie piciorul drept și lasă toată greutatea pe el. Apoi, întoarce-și trunchiul către stânga, întinzandu-ți mâinile de-a lungul piciorului drept. Repetă de 15 ori acest exercițiu, apoi fă-l și pe piciorul celălalt.
  • Sărituri cu coarda – te vor face să te simți bine. Însă, fii foarte atentă la respirație atunci când sari coarda, nu face mișcări haotice. Încearcă să expiri fix în momentul în care sari, încordându-ți puternic abdomenul.
  • Flotări pe o parte  acest exercițiu îți va tonifica abdomenul, brațele, dar și picioarele. Stai pe o parte, cu corpul perfect drept. Ridică-te apoi sprijină-te în mână pe care stai. Menține postura în jur de 60 de secunde, apoi revino la sol. Întoarce-te pe partea cealaltă și ridică-te sprijinindu-te în cealaltă mână de această dată. Repetă operațiunea de câte trei ori pe fiecare parte.
  • Genuflexiuni cu greutăți – te vor ajuta și ele să iți modelezi abdomenul. Tine-ți picioarele la o distanță de 2-3 centrimetri și ia câte o greutate în fiecare mână. Lasă-te ușor în jos, până când atingi partea din spate a picioarelor cu posteriorul. Menține-ți spatele perfect drept și ține mâinile întinse. Repetă de 12 ori, fără să te grăbești.

Sursa

alte Articole interesante