Află la ce oră este mai bine să faci sport

Potivit specialiștilor, dacă vrei să slăbești, nu poți face exerciții fizice în același timp cu o persoană care vrea să construiască masă musculară sau care vrea să-și îmbunătățească rezistența. Rezultatele nu vor fi obținute, pentru că există mulți parametri care te ajută să îți dai seama când trebuie sau nu să îți soliciți corpul. La fel cum există cicluri de somn și hormoni, există și cicluri de exerciții fizice.

separator

Astfel, persoanele care optează mai mult pentru exerciții cu intensitate moderată le pot practica în orice moment al zilei, atâta timp cât sunt într-o formă bună de sănătate și nu fac nimic în exces.

Cu toate acestea, este important să ții cont de următoarele lucruri:
–    Dimineața, temperatura corpului este la cel mai scăzut nivel, astfel că energia și fluxul sanguin sunt încetinite. Frigul, împreună cu solicitarea mușchilor, mărește riscul fracturilor sau leziunilor. Studiile recente arată că sesiunile de antrenament de dimineață compromit sistemul imunitar, crescând posibilitatea infecțiilor bacteriene sau virale.
–    Temperatura corpului și hormonii ajung la cel mai înalt vârf la ora 16:00. Așadar, în acest moment, corpul răspunde mai bine exercițiilor exigente.
–    Între orele 16.00 și 17.00, plămânii lucrează cel mai bine. Mușchii devin mai flexibili, intensitatea este mai mare, performanța mai bună și ne putem elibera de stres mai ușor. Totodată, sportul între orele 16.00 și 19.00 ajută la îmbunătățirea digestiei.
–    Sportul la începutul zilei creează consistență și te obligă să te odihnești în mod corespunzător. Cu toate acestea, trebuie să faci încălzirea mai intens din cauza orelor de inactivitate din timpul nopții.
–    Antrenamentul fizic generează adrenalină. Practicând exerciții seara poate provoca insomnie și creșterea ritmului cardiac. Din acest motiv, recomandat este să faci sport cu două ore înainte de a merge la culcare.

Totuși, în afară de beneficiile pe care le are sportul asupra ta (fizic și psihic), ar trebuie să știi și care este cel mai bun moment a practica exercițiile fizice. În funcție de care este scopul tău, poți alege următoarele moduri:

Pentru arderea caloriilor
Persoanele care vor să slăbească trebuie să practice sport după-amiaza, când metabolismul începe să funcționeze mai lent.

Pentru îmbunătățirea rezistenței aerobice
Aceasta este abilitatea biologică pentru a face un efort extensiv cu intensitate între medie și scăzută. Rezultatele vor fi asemănătoare, indiferent de perioada în care faci sport.

Pentru îmbunătățirea rezistenței anaerobice
Pentru a deveni mai flexibilă, puternică și rapidă, este recomandat să practici exercițiile după ora 18.00, seara târziu. Atleții tind să faci antrenamentul la această oră, pentru că acest lucru îi ajută mențină un control asupra performanței.

Pentru construirea masei musculare
Hormonii sunt cei care te ajută cel mai mult în acest sens – construirea de masă musculară -, iar exercițiile trebuie să le practici dimineața sau seara.

alte Articole interesante