Cât de repede vezi rezultate când începi să mănânci sănătos?

Alimentația sănătoasă demult nu mai este un trend, ea este o necesitate. Dieta nesănătoasă și lipsa de mișcare îmbolnăvesc organismul, reduc din anii de viață și calitatea vieții. Ori de câte ori citești despre importanța unui stil sănătos de viață înțelegi câte beneficii are acesta pentru sănătate. Deși unele beneficii se vor vedea după doar câteva luni, trebuie să știi că schimbarea alimentației și stilului de viață are și avantaje vizibile imediat.

separator

Imediat

Când începi să mănânci sănătos, simți imediat unele diferențe. Eliminarea alimentelor bogate caloric și pline de grăsimi înlătura senzația de balonare după masă, iar porțiile mai mici previn indigestia. Înlocuirea cerealelor rafinate cu cele integrale elimina fluctuațiile de zahăr din sânge, ceea ce duce la menținerea unui nivel constant al glicemiei pe parcursul zilei și reduce starea de somnolență de după-amiază. Și, pentru că îți vei hrăni corpul cu nutrienți ușor de folosit în locul unor calorii goale, vei observă că ai mai multă energie și ai mintea mai limpede.

După câteva săptămâni

În primele săptămâni sau chiar după câteva zile vei observă o reducere a retentiei de apă și a balonarii, când alimentele bogate în apă și fibre încep să-și facă efectul. Este posibil să pierzi ușor în greutate și să te simți mai plin de energie, pe măsură ce îți completezi rezervele de vitamine. Selectarea și prepararea alimentelor va deveni tot mai ușoară și vei începe să savurezi și chiar să simți nevoia de a mânca ceva sănătos. Poftă de alimente nesănătoase va fi tot mai scăzută. Te vei simți mai ușor și mai plin de energie, ceea ce îți va stimula dorința de mișcare.

După câteva luni

După câteva luni, vei pierde în greutate vizibil și vei continuă să pierzi, într-un ritm mai lent, dar constant. Tensiunea arterială este mai mică, iar nivelul de colesterol scade. Pielea este mai luminoasă că urmare a aportului constant de vitamine, minerale și apă și vei observă o scădere a poftei de mâncare. Mâncarea nu mai este preocuparea principala a vieții tale, ci un simplu combustibil pentru corp. Durerile articulare scad, odată cu greutatea corporală și mișcarea implică un efort mai mic. Mâncarea sănătoasă nu mai este un regim alimentar, ci devine un stil de viață.

Mai târziu

Dacă îți menții alimentația sănătoasă, vei observă cu câtă plăcere îți vei putea folosi mușchii. Proteinele slabe hrănesc fibrele musculare fără a le îngreuna cu grăsimi în exces, iar sarcini simple precum căratul cumpărăturilor nu vor mai fi la fel de dificile. Nouă greutate dobândită rămâne constanța pentru că furnizezi corpului doar ceea ce are nevoie.

Energia și puterea dobândită datorită nutriției echilibrate vor face din sport o metodă de relaxare, mai degrabă decât o obligație, vei avea mintea mai limpede și vei fi mai productiv, pentru că, în sfârșit, te poți concentra asupra sarcinilor pe care le ai de îndeplinit. Scad riscurile de boli cronice și începi să arăți, să te simți și să te miști că o persoană mult mai tânără.

sursa

alte Articole interesante