5 trucuri simple care îţi accelerează arderea grăsimilor!

Trebuie să ştii că nu există reţete minune pentru a slăbi şi a-ţi menţine greutatea dorită pe termen lung. În loc să asculţi tot felul de diete care-ţi promit o slăbire rapidă, ţine cont mai bine de această regulă de bază dacă vrei să ai o greutate normală: mănâncă echilibrat şi fă cât mai multă mişcare.

separator

sssInclude regula de bază în rutina zilnică şi fii atentă la alimentele pe care le alegi în meniu, iar următoarele trucuri te vor ajuta să arzi mai uşor grăsimile.

1. Bea mai multă apă

Aşa cum bine ştii, apa are un rol esenţial în procesul de slăbire. Organismul este hidratat şi metabolismul este mai alert, ajutând astfel la arderea grăsimilor. Asigură-te că ai mereu apă plată la îndemână şi că bei în jur de 2 litri pe zi. Bea apă mai ales înainte de mesele principale.

2. Mănâncă mai lent şi vei consuma o porţie mai micăxxx

Mestecă mai bine alimentele şi mănâncă relaxată, deoarece acest lucru te va ajuta să consumi o porţie mai mică de mâncare. Mâncând încet oferi timpul necesar pentru ca informaţia de saţietate să ajută la creier care îţi va semnala faptul că eşti sătulă. Un studiu realizat în China a scos la iveală faptul că persoanele cu exces în greutate au obiceiul de a mânca foarte repede spre deosebire de cei cu o greutate normală.

3. Fă plimbări după fiecare masă

Acest obicei are un impact semnificativ şi te ajută să slăbeşti. Bineînţeles că efectul nu se va compara cu cel pe care îl are un antrenament, însă un studiu efectuat la US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că o plimbare de 10 minute imediat după o masă activează anumiţi receptori în corp care fac ca muşchii să absoarbă mai multă glucoză, prevenind astfel fluctuaţiile mari ale insulinei în sânge.

4. Sucul de lămâie

Zeama de lămâie s-a dovedit că ajută intestinele să digere mai lent alimentele consumate, iar acest lucru ajută corpul să controleze mai uşor nivelul zahărului din sânge. De asemenea, în locul zahărului rafinat, foloseşte o linguriţă de miere. Se pare că aceasta se digeră mai lent şi nu determină o creştere bruscă a glicemiei.

5. Consumă proteine pe parcursul zilei

Cercetările arată că persoanele care au grijă să consume proteine pe parcursul zilei ard mai uşor caloriile.

„Proteinele sunt constituite în principal din aminoacizi care sunt greu de digerat pentru corp spre deosebire de carbohidraţi. Acest lucru te face să arzi mai multe calorii pentru a scăpa de ei”, explică Jeff Hampl, nutriţionist şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Americane de Dietetică.

Asta nu înseamnă că trebuie să consumi cantităţi exagerate de carne, lactate sau ouă, ci să te asiguri că în jur de 35% din caloriile ingerate rezultă din proteine. La o dietă de 1800 de calorii, 630 de calorii trebuie să rezulte din surse bune de proteine, cum ar fi cele din peşte, pui, iaurt cu conţinut mic de grăsime, nuci, seminţe crude şi leguminoase, precum linte, năut, fasole, mazăre.

sursa

alte Articole interesante