Trucuri care te salvează de la îngrășare

Dacă ești o gurmandă înrăită și nu prietenești cu sportul, ai toate șansele să te “rotunjești” pe zi ce trece. Vrei să mănânci și să te menții în formă? În primul rând, trebuie să fii atentă la alimente. Îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să ții grăsimea departe de silueta ta.

separator

Evident, primul gest este să adopți o dietă sănătoasă. În meniul zilnic trebuie să predomine carnea slabă din pește, legumele, fructele și cerealele integrale.

Dacă însă ești o pofticioasă și îți place să mănânci, nutriționistul britanic Amanda Ursell vine cu un sfat simplu care ar putea să te salveze de extracalorii. Aceasta îți recomandă ca, atunci când ai ajuns la jumătatea porției din farfurie, să te oprești și să pui deoparte cuțitul și furculița.

Astfel, îi acorzi șanse maxime creierului să-ți transmită senzația de sațietate. Dacă faci o pauză de câteva minute, s-ar putea să nu mai fii tentată să termini totul din farfurie.

Un alt truc util ar fi să-ți faci o salată uriașă la fiecare masă, din legume și puțină brânză rasă. Poți să-i adaugi un sos de iaurt. Începe masa cu salată, consumă cât poți de mult din ea și s-ar putea să te simți sătulă înainte de a degusta din bunătățile hiper calorice pe care le adăpostești în frigider.

sursa

alte Articole interesante