6 exerciții pentru prevenirea scoliozei!

IMG_8405 copy
Claudia Roșca,
instructor Unica Sport

Fie că ai stat toată ziua pe scaun la birou, fie că ai ridicat niște pachete grele sau ai mers toată ziua pe tocuri și ai dureri de spate, le poți ameliora realizând câteva exerciții fizice. Instructorul Unica Sport, Claudia Roșca, ți-a pregătit 6 exerciții pentru întărirea mușchilor și corectarea posturii!

Spate sănătos


Spate sănătos

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu trunchiul aplecat în față și cu brațele perpendicular solului. Ține în fiecare mână câte o ganteră. În continuare, ridică brațele paralel solului, apoi du-le în părți și sus. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul de 20 de ori.

1


Spate bine lucrat

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu trunchiul aplecat în față și cu brațele perpendicular solului. Ține în fiecare mână câte o ganteră. În continuare, ridică și flexează brațele în spate, în unghi de 90 de grade, apoi du-le în lateral. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul de 20 de ori.

2


Spate reliefat

Începe exercițiul în poziție culcată pe abdomen, cu brațele extinse în față. Ține în mâini un elastic. În continuare, extinde elasticul lateral într-o direcție, apoi revino la poziția inițială și extinde-l în cealaltă direcție. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcările de 20 de ori.

3


Postură dreaptă

Începe exercițiul în poziție culcată pe abdomen, cu brațele flexate, cu sprijin pe palme și ține un elastic pe la spate. În continuare, ridică trunchiul de la podea, extinzând brațele și elasticul. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul de 20 de ori.

4


Spate tonifiat

Începe exercițiul în poziție patrupedă. În continuare, ridică un braț, răsucind trunchiul în aceeași direcție, apoi apleacă-te și du brațul extins între brațul de sprijin și trunchi. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcările de 20 de ori cu un braț și de 20 de ori cu celălalt braț.

5


Spate fără dureri

Începe exercițiul în poziție culcată pe abdomen, cu brațele extinse în față. Ține în mâini un elastic. În continuare, ridică brațele paralele solului, apoi du-le la spate, după care revino cu brațele în față și la poziția inițială. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul de 20 de ori.

6

alte Articole interesante