Mamele și fiicele sunt invitate să participe în proiectul exclusiv ,,Tinerețe fără bătrânețe”!

Ești fiică? Atunci ajut-o pe mama ta să fie mai sănătoasă și mai frumoasă! Ești mamă? Atunci ajut-o pe fiica ta să-și păstreze frumusețea și tinerețea! Mamele și fiicele sunt invitate să participe la proiectul exclusiv ,,Tinerețe fără bătrânețe”. Doar acum, la procurarea unui abonament lunar, primești două abonamente la preț de unul, pentru mamă și fiică, putând beneficia împreună de serviciile oferite pe platforma online galinatomas.com.

separator

Proiectul ,,Tinerețe fără bătrânețe” învăța mamele cum să întinerească și fiicile cum să nu îmbătrânească!

Pentru a fi participant al proiectului ,,Tinerețe fără bătrânețe” este necesar să achiți abonamentul lunar de 30 de euro și să comunici prin intermediul unei scrisori cu cine îți dorești să intri în proiect.

Iată ce pași trebuie să urmezi!

Și asta nu e tot! 5 cupluri mamă-fiică vor fi selectate pentru a participa gratuit la proiect!

5 cupluri mamă-fiică vor fi selectate pentru a participa gratuit la proiect, în baza istorioarele relatate și a numărului de cupluri înscrise la proiectul dat la recomandarea Dvs.!

Cele 5 cupluri selectate în cadrul proiectului ,,Tinerețe fără bătrânețe”, vor primi înapoi banii.

Atenție! Promoția 1+1 =1 este valabilă doar până pe data de 17 martie.

Vă așteptăm cu un mesaj privat pe pagina de facebook Galina Tamoș

Mult succes!

Studiu: Oamenii nu se mai căsătoresc din dragoste, dar sunt mai fericiți. Ce așteptări au de la viață

Potrivit unui sondaj Gallup, persoanele care sunt căsătorite declară că sunt mult mai fericite decât cele care se află într-o relație, indiferent de stadiul ei.

„Oricum ai analiza aceste date, vedem un avantaj destul de mare al căsătoriei în ceea ce privește modul în care oamenii își evaluează viața”, a declarat autorul sondajului, Jonathan Rothwell, economist principal la Gallup, potrivit CNN, preluat de Digi24.

Din 2009 până în 2023, peste 2,5 milioane de adulți din Statele Unite au fost întrebați cum și-ar evalua viața actuală, zero fiind cel mai rău rating posibil și 10 fiind cel mai bun.

Apoi, cercetătorii i-au întrebat pe respondenți cum anticipează că va fi nivelul lor de fericire în următorii 5 ani. Pentru a fi considerată norocoasă, o persoană trebuia să-și acorde un rating de cel puțin șapte la data sondajului și să anticipeze un rating de cel puțin opt în viitorul apropiat.

Pe parcursul perioadei în care a fost realizat studiul, persoanele căsătorite au declarat în mod constant niveluri de fericire mai mari decât cele necăsătorite, variind între 12% și 24% mai mult, în funcție de an. Educația este un predictor puternic al fericirii, dar datele au arătat că adulții căsătoriți care nu au urmat liceul își evaluează viața mai favorabil decât adulții necăsătoriți cu o diplomă de studii superioare.

„Lucruri precum rasa, vârsta, sexul și educația contează. Dar căsătoria pare să conteze mai mult decât acele lucruri atunci când vine vorba de mulțumire, statisfacție și de a trăi mai bine”, a spus Bradford Wilcox, profesor de sociologie și director al National Marriage Project de la Universitatea din Virginia. Wilcox a supravegheat studiul realizat de Gallup.

Poate că fericirea legată de căsătorie are ceva de-a face cu ceea ce oamenii așteaptă de la ea, a spus Ian Kerner, terapeut specializat în relații de cuplu.

„În practica mea din ultimul deceniu am observat o trecere treptată de la „căsătoria din dragoste” la „căsătoria pentru parteneriat”, ceea ce înseamnă că oamenii îi aleg din ce în ce mai mult pentru căsătorie pe cei mai buni prieteni decât pe cei cu care au o relație pasională”, a mai spus Kerner pentru CNN.

Deși acest lucru poate duce la probleme de atracție, oamenii își aleg, totuși, parteneri alături de care regăsesc stabilitate pe termen lung, a mai precizat terapeutul.

De Ziua Îndrăgostiților: ce cadou să-i faci iubitului în funcție de zodie?

Femeile care vor să-și suprindă jumătatea, dar sunt în pană de idei, pot afla ce cadouri să-i ofere iubitului în funcție de semnul său zodiacal.

separator
Berbec

Pentru bărbatul din zodia Berbec e nevoie de multă dragoste și apreciere. O cină romantică pe care să i-o prepari chiar tu, ar fi de apreciat. În plus, iubește lucrurile practice: un jurnal, un portofel, un organaizer.

Taur

Pregătește-i o cină neobișnuită, iar el o va aprecia cu siguranță!

Gemeni

Dacă ești în căutarea cadoului perfect de Sfântul Valentin pentru bărbatul din zodia Gemeni, ai putea opta pentru unul personalizat care să-i arate cât de bine îl cunoști și să-i amintească în fiecare zi de momentele petrecute împreună.

Rac

Pentru bărbatul Rac alege ceva clasic. Poate fi un articol vestimentar cu poza voastră, un ceas sau, dacă preferă bijuteriile, o brățară cu inițiala lui. Racul își adoră casă, deci este bine să-i oferi o baie caldă, urmăriți un film împreună și faceți o grămadă de fotografii.

Leu

Pentru pasionalul Leu, ai putea pregăti o supriză romantică în doi, plină de pasiune. Dă tot ce e mai bun în noaptea de Valentine`s Day. De asemenea, leii preferă să li se ofere ceea ce ei înșiși au cerut, deci nu ezita să-i pui întrebarea pentru a afla ce cadou să-i dăruiești.

Fecioara

Oferă-i un cadou intelectual sau un cadou făcut cu mâinile tale. Ei vor fi bucuroși să primească o carte sau un pulover tricotat de tine!

Balanță

Balanțele au un simț estetic dezvoltat, deci oferă-le un cadou frumos, fie o imagine sau altceva, dar cu siguranță într-un pachet elegant.

Scorpion

Scorpionul preferă petrecerile într-un club de noapte. Dacă e vorba despre un dar, atunci ar trebui să i se ofere ceva în spiritul sărbătorii: romantic, „fierbinte” și promițător.

Săgetător

Bărbatul Săgetător este unul puternic, agitat și nerăbdător să încerce experiențe și locuri noi. Îi plac la nebunie călătoriile, pe care niciodată nu le vor refuza.

Capricorn

Cadoul perfect este un picnic în natură. Cum vremea este rece, te-ai putea îndrepta către destinații exotice. Îi plac cadourile în interesul hobby-ului său sau oricare altă atenție practică care îi va demonstra că îl cunoști cu adevărat.

Vărsător

Vărsătorii preferă obiectele care le antrenează mintea, deci ai putea să ții cont de acest aspect și să alegi un calendar interactiv, un gadget nou sau chiar o carte. Ei vor accepta cu plăcere și haine elegante din ultima colecție. Dacă le vei oferi un fruct tropical deosebit, vor fi încântați de asemenea.

Pești

Peștii sunt bărbați romantici, nu foarte materialiști, motiv pentru care vor aprecia tot ce vine din partea iubitei. Un album cu amintiri sau o cutie de valori în care să păstreze obiectele semnificative ale relației voastre ar putea fi cadoul perfect. O poezie scrisă de tine, un tablou, va fi cadoul cel mai apreciat.



Cum să nu adaugi kilograme în plus de sărbători? Specialiștii de la ANSP vin cu recomandări

Perioada Sărbătorilor de iarnă poate determina aportul excesiv de alimente, comportamentul sedentar și consumul produselor bogate în calorii. Conform estimărilor, popoarele din regiunea europeană acumulează, de la mijlocul lunii noiembrie până la mijlocul lunii ianuarie, în jur de 0,5 kg, anunță Agenția Națională Pentru Sănătate Pulică.

Datele naționale indică la faptul că în rândul adolescenților și adulților rata obezității este în creștere. Astfel, potrivit datelor preliminare ale Studiului de evaluare a comportamentelor de sănătate la copiii de vârstă școlară (Health Behaviour in School-aged Children, HBSC), realizat în 2022, rata adolescenților supraponderali a crescut cu 4 puncte procentuale (de la 12% în 2018 la 16% în 2022), iar a celor obezi cu 1,4% (de la 3% la 4,4%).

Totodată, conform datelor din Raportul STEPS 2021 – Prevalența factorilor de risc pentru bolile netransmisibile în Republica Moldova, mai mult de 6 din 10 adulți erau supraponderali (63,9%), în creștere cu 8 puncte procentuale comparativ cu 2013 (55,9%).

Ținând cont de situația actuală, pentru a preveni creșterea ratei supragreutății în rândul diferitor grupuri de populație, dar și pentru a atinge ținta de zero creștere la rata de obezitate până în 2030, setată în Programul Național de prevenire și control al bolilor netransmisibile prioritare în Republica Moldova pentru anii 2023-2027, aprobat prin HG nr. 129/2023, îndemnăm populația să respecte recomandările descrise în cele ce urmează.

Respectați principiile de bază ale alimentației sănătoase

Aspectul cantitativ. Luând în considerare specificul sărbătorilor de iarnă, în care masa abundă în numeroase tipuri de bucate, majoritatea dintre care sunt hipercalorice, vă recomandăm să:

  • planificați din timp ce produse alimentare veți cumpăra și în ce cantități, pas care va preveni atât abuzul, cât și risipa de alimente;
  • mergeți la cumpărături odihniți, sătui, cu o rezervă suficientă de timp pentru a citi cu precauție etichetele produselor alimentare;
  • gătiți un număr limitat de bucate pentru masa de sărbătoare, ar fi recomandată cifra de 2+2+2, dintre care 2 tipuri de salate, preferabil din crudități, 2 tipuri de gustări reci și 2 tipuri de gustări calde;
  • evitați abuzul de alcool – potrivit OMS, o cantitate sigură de consum a alcoolului nu există;
  • nu omiteți mesele principale în zilele de sărbătoare, pentru a nu consuma cantități mari de alimente seara târziu sau noaptea.

Aspectul calitativ. Pe masa de sărbătoare se pot regăsi frecvent produse bogate în calorii, sare, zahăr și grăsimi, dar sărace în nutrienții esențiali necesari organismului. Pentru a preveni această situație, vă recomandăm să:

  • puneți pe masă produse bogate în nutrienți, precum peștele și carnea proaspăt preparate, fructele, legumele, verdețurile, cerealele integrale și produsele din ele, nucile, semințele și produsele lactate;
  • optați pentru o varietate de produse, ceea ce presupune să gătiți zilnic, în cantități mici;
  • prioritizați salatele asezonate cu ulei nerafinat, presat la rece sau iaurt în locul celor cu adaos de maioneză;
  • evitați consumul abuziv de sare, zahăr și grăsimi saturate. Rețineți că OMS recomandă consumul zilnic a nu mai mult de 25 g de zahăr, 5 g de sare, 20 g de grăsimi saturate și 0 g de acizi grași TRANS;
  • alegeți să gătiți acasă și să evitați la maxim produsele ambalate, gata preparate din comerț;
  • aveți pe masa de sărbătoare apă plată și băuturi neîndulcite, excluzând la maxim băuturile carbogazoase și sucurile, inclusiv cele proaspăt stoarse.

Practicați activitatea fizică

Pentru a preveni acumularea kilogramelor în plus, una dintre cele mai eficiente strategii este echilibrarea zahărului din sânge (a glicemiei). Cu cât mai stabilă și lipsită de fluctuații este glicemia, cu atât mai mic este riscul de adaos a kilogramelor. O metodă de echilibrare a glicemiei este practicarea efortului fizic la scurt timp după masă (15-20 minute). Iată ce puteți face:

  • nu stați la masă încontinuu, acest obicei promovează abuzul alimentar și acumularea kilogramelor în plus de sărbători;
  • pregătiți un program de activități pentru oaspeții Dvs. Sărbătorile nu sunt doar despre mâncare, ci și despre amintiri.
  • mergeți la pas timp de 10-15 minute. Conform cercetărilor disponibile, această practică v-ar putea reduce glicemia cu 3-27%.
  • respectați recomandările OMS în perioada sărbătorilor: 150-300 minute de activitate fizică de la moderată la intensă pe săptămână și exerciții ce ar implica grupele de bază de mușchi cel puțin de două ori pe săptămână.

Hugh Grant a devenit tată pentru a cincea oară, la 57 de ani
Articolul anterior
O moldoveancă stabilită în Italia a furat mai multe produse cosmetice dintr-un magazin duty-free
Articolul următor