Cum să alegi pantalonii scurți, în funcție de silueta pe care o ai

Vara este sezonul în care ne dorim să purtăm pantaloni scurți, una dintre cele mai confortabile, dar și cele mai pretențioase piese vestimentare, despre care se știe că avantajează în special femeile cu formele suple. Dacă încă nu ai reușit să-ți ajustezi silueta pentru această piesă vestimentară, află câteva trucuri care te vor ajuta să îți maschezi imperfecțiunile atunci când optezi pentru pantalonii scurți de vară.

separator
ce-pantaloni-scurti-sa-porti-in-functie-de-forma-corpului-tauSilueta cu posterior proeminent

Dacă ai posteriorul proeminent și șolduri generoase, atunci trebuie să îți orientezi atenția către următoarele modele de pantaloni scurți:

  1. Cu talie medie – pantalonii cu talie joasă, dar și cei cu talie foarte înaltă, te dezavantajează dacă vrei să creezi iluzia optică de șolduri și posterior mai puțin voluminoase.
  2. Cu bandă lată în talie – pantalonii care au o bandă lată în talie vor echilibra silueta.
  3. Mai lungi – dacă nu ești mândră de posteriorul tău, poți alege o pereche de pantaloni scurți care se îndreaptă către genunchi, în stilul bermudelor. Aceștia îți avantajează silueta și te fac să te simți confortabil.

Evită pantalonii foarte largi, cu toate că poate ai senzația că te avantajează. Este o iluzie, acest tip de pantaloni măresc și mai tare zona pe care vrei să o ascunzi.

Silueta minionă

Femeile minione își doresc să își alungească, măcar optic, picioarele. Pentru a obține acest efect acordă atenție următoarelor aspecte:

  1. Manșete – pantalonii cu manșete creează iluzia de picioare mai lungi.
  2. Nuanțe neutre – pantalonii scurți albi, negri sau bej sunt cei mai potriviți pentru tine.
  3. Atenție la lungime – dacă ai curaj, poți purta pantaloni foarte scurți, care alungesc picioarele. Alege un model mai lejer, care să nu stea foarte mulat pe picior.

Silueta atletică

Dacă ai o siluetă atletică, trebuie să fii foarte fericită să îți poți etala picioarele în toată splendoarea lor, purtând o pereche de pantaloni scurți. Iata de ce trebuie să ții cont atunci când alegi perechea de pantaloni scurți perfectă:

  1. Pantalonii scurți fără tiv – fie că este vorba despre o pereche foarte scurtă, fie că este vorba despre o pereche ceva mai lungă, pantalonii cu tivul tăiat îți avantajează picioarele tonifiate.
  2. Imprimeurile – florale, geometrice și nu numai, imprimeurile de pe pantaloni vor lăsa picioarele să fie în centrul atenției.moda_2014_-_2015_pantaloni_scurti_dama

Silueta fără forme

Dacă posteriorul tău este plat, trebuie să creezi iluzia unui posterior mai generos. Iata ce “detalii” te ajută pentru a obține efectul dorit:

  1. Buzunarele – pantalonii scurți cu buzunare la spate, eventual buzunare voluminoase, creează iluzia unui posterior mai curbat.
  2. Petele decolorate – petele decolorate din zona posteriorului pot crea, de asemenea, iluzia unui posterior mai bombat. Dacă alegi pantaloni scurți decolorați astfel încât să creeze un posterior mai bombat, poți merge chiar mai departe, alegând o pereche cu talie înaltă.pantaloni-scurti-bermude-reglabili

Indiferent de silueta ta și de pantalonii scurți aleși, este extrem de important să alegi întotdeauna măsura potrivită pentru talia ta, altfel riști să te autosabotezi.

sursa

alte Articole interesante