Cum să faci cumpărături eficiente în perioada reducerilor

Luna ianuarie este declarată perioada reducerilor. Anume, acum ai ocazia să cumperi haine stilate la prețuri mult mai mici decât în orice alt moment al anului. Totuși, este binevenit ca aceste câteva investiții în garderoba ta să fie făcute cu moderație și eficient.

separator

Iată câteva sfaturi care îți vor fi de folos atunci când vei merge la cumpărături:

1. Cumpără piese clasice. Cămășile, bluzele, sacourile și pantalonii albi, negri, bleumarin, jachetele din piele, fustele creion și cardiganele sunt piese ce nu se vor demoda și își vor găsi cu ușurință loc în orice garderobă.
2. Cumpără piese basic. Caută piese bine realizate, din materiale de calitate, ce nu se vor degrada încă de la primele spălături.
3. Evită hainele ce se regăsesc în tendințele sezoniere. Este recomandat să cumperi doar piese clasice și piese basic, pentru care ai certitudinea că le vei purta mult timp.4. Înainte de a merge la cumpărături alcătuiește-ți o listă de lucruri necesare. Astfel, vei putea observa care sunt piesele ce lipsesc din garderoba ta, reducând în acest mod pericolul cumpărăturilor inutile.
5. Stabilește un buget. Nicio sesiune de cumpărături nu ar trebui începută fără un buget bine stabilit de acasă. Fiind în permanență conștientă de faptul că ai o sumă în care trebuie să te încadrezi, te vei gândi de două ori înainte de a cumpăra ceva care poate fi inutil.
6. Cumpără piese ce se potrivesc cu cele de acasă. Înainte de a cumpăra o piesă vestimentară, încearcă să îți imaginezi cel puțin trei ținute ce cuprind acea piesă și altele care se află deja în garderoba ta.7. Alege mall-urile. În ciuda aglomerației, acestea sunt o destinație favorită de shopping, oferind o multitudine de branduri și produse pentru toate gusturile și pentru toate categoriile de vârstă.
8. Dar și magazinele stradale oferă game întregi de produse ce concurează cu cele din mall-uri. Singurul dezavantaj al acestora este faptul că nu vrei reuși să vezi și produsele altor branduri, așa cum se întâmplă în mall, decât dacă ele se află în apropiere de magazin.

Sursa

alte Articole interesante