Patru reguli importante pentru o ținută office perfectă

Dacă ai un job care presupune întâlnirea cu diverși clienți sau ai stabilit un dress code, atunci ținuta office este obligatorie. Felul cum arăți, pot determina succesul pe care îl ai la locul de muncă și modul în care ești tratată atât de clienți, cât și de colegi.

separator

Iar pentru ca ținutele tale să nu se transforme într-un fel de uniformă, urmează aceste patru reguli importante de mai jos:

  • Pregătește-ți ținutele din timp și investește bani într-un fier de călcat

Atunci când îți pregătești din timp ținutele nu mai riști să mergi la muncă în haine pe care pare că le-ai combinat în întuneric. Nici măcar în momentele acelea delicate, în care nu auzi ceasul. Acest tip de planificare te ajută însă și să eviți momentele stânjenitoare în care porți de două ori aceeași ținută într-o săptămână. Mai ales dacă alegi încă din weekend hainele pentru întreaga săptămână. În plus, vei câștiga și câteva zeci de minute bune în plus de somn dimineața.

  • Nu uita importanța detaliilor

Detaliile sunt foarte importante atunci când vorbim despre o ținută business. Vorbim aici despre accesorii, care pot să transforme și cea mai banală ținută într-una spectaculoasă, care să inspire lux, încredere în forțele proprii și profesionalism. Astfel de accesorii le vor transmite celor din jur că nu te îmbraci pentru job-ul pe care îl ai, ci pentru cel la care aspiri. În plus, vor spune că ești sigură pe tine și că ești gata să faci tot ce-ți stă în putință pentru a-ți atinge obiectivele.

  • Mare atenție la pantofi

Probabil că îți plac la fel de mult ca nouă tenișii uzați. Merg la orice, sunt comozi și ușor de asortat. Perfecți pentru liceu, facultate și plimbări în natură. Ca adult într-un mediu profesional, însă, nu ai nicio scuză pentru încălțări murdare. Pantofii trebuie să strălucească. Trebuie să privești în jos și să te uiți în ei ca într-o oglindă. Asta le va transmite colegilor tăi că ești unul dintre jucătorii importanți din echipă.

  • Calitatea este mai importantă decât cantitatea

Atunci când vorbim despre ținutele office, calitatea este mult mai importantă decât cantitatea. Dacă îți dorești să faci carieră în domeniul în care lucrezi, vei folosi aceste ținute pentru mult timp de acum încolo. Este costisitor să cumperi haine pentru birou o dată la câteva luni, pentru că cele pe care le ai sunt de proastă calitate și se uzează repede. Apoi, în ținutele office detaliile contează foarte mult. Iar un croi frumos costă bani. Însă investiția inițială te va ajuta să economisești, de fapt, bani, pe termen lung.

Sursa

alte Articole interesante