Prințesa Diana este cea care a introdus moda picioarelor goale și a pantofilor nude, la o casă regală

Fără îndoială, regretata Prințesa Diana, a cărei moarte se va comemora pe 31 august, a fost primul fashion icon de la vreo casă regală din această lume. Trebuie să precizăm că asta se întâmpla într-o perioadă în care costumele regale erau destul de restrictive cu privire la vestimentația unei soții de prinț moștenitor.

separator
diana-william-si-harry-hepta_1103112-685x1024
În 1981, când Diana a devenit soția Prințului Charles, era de negândit ca o doamnă să iasă la evenimente publice fără ciorapi, cu atât mai mult una din cadrul familiei regale.


Diana a anulat această regulă absurdă, renunțând la dres mai întâi vara, atunci când a vrut să-și expună picioarele bronzate și tonifiate pe sub fuste sau rochii.

NOV1996 - PRINCESS DIANA AT THE VICTOR CHANG CARDIAC RESEARCH INSTITUTE , SYDNEY, AUSTRALIA. (Photo by Patrick Riviere/Getty Images)
Se cunoaște și prima ocazie cu prințesa decedată în anul 1997 a apărut cu picioarele goale, fără dres: în parcarea școlii prinților William și Harry, în anul 1989. Deja, în 1991, Diana își expunea picioarele în mod natural, renunțând la dres, chiar și la evenimentele oficiale.

Tot Diana este cea care a impus regula pantofilor nude la evenimente de familie precum nunți, botezuri și aniversări ale zilelor de naștere. O regulă pe care Kate Middleton o respectă azi cu sfințenie.

BERLIN, GERMANY - JULY 21: Catherine, Duchess of Cambridge, and Prince William, Duke of Cambridge (not pictured), arrive at Berlin Hauptbahnhof main railway station before taking a train to Hamburg on the third day of the royal visit to Germany on July 21, 2017 in Berlin, Germany. The royal couple are on a three-day trip to Germany that includes visits to Berlin, Hamburg and Heidelberg. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Diana a adoptat acest trend în materie de încălțăminte cu mult timp în urmă, fiind conștientă că pantofii nude au efectul de a-i face picioarele să pară mai lungi și mai suple.

Sursa

alte Articole interesante