5 tipuri de piese vestimentare de care trebuie să te debarasezi imediat

O femeie nu e musai să aibă multe haine în garderobă, important este să le dețină, doar pe cele care o avantajează. Tocmai de aceea revizuiește un pic șiforneul tău, vezi piesele vestimentare ce te pun într-o lumină proastă și de care neapărat, trebuie să scapi.

separator
closet-purge

Tipul de piese „aproape la fel”

Lenjeria și tricourile sunt altceva, dar dacă observi că ai 6 rochii cu imprimeu floral care arată toate aproape la fel, lucrul ăsta ar trebui să te îngrijoreze. Scoate-le pe toate din dulap și aranjează-le una lângă alta. Gândește-te ce te-a făcut să crezi că aceste piese arată diferit la început. Acum că te uiți la toate în același timp, diferențele ies în evidență? Au existat circumstanțe specifice atunci când ai cumpărat aceste piese? Erau la reducere? Identificarea circumstantelor în care ai cumpărat piesele te va ajuta să nu mai repeți aceeași greșeală și în viitor. Alege-le pe preferatele tale și pune-le la loc în dulap.


Tipul de piese nepurtate niciodată sau doar o singură dată

Sunt multe dintre ele de la același magazin? Le-ai cumparat pentru ocazii speciale? A fost implicat vreun discount major? Au detalii precum volane sau culori foarte aprinse? Au o anumită croială? Chiar și dacă două sau trei dintre aceste piese împărtășesc un detaliu distinctiv, merită făcută o notă mentală, mai ales dacă este ceva ce ai mai observat și înainte. Cu cât mai des apar aceste caracteristici, cu atat mai important este să fii atentă la ele în viitor.

Tipul de piese confortabile pe care le porți numai în casă

Acestea sunt genul de lucruri în care nu ai fi prinsă nici moartă în afara casei – tricouri uzate, mari, patate, pantaloni largi. Știm la ce te gândesti, de ce i-ar păsa cuiva ce porți numai în casă? Și ai dreptate, dar aici nu este vorba despre nimeni altcineva, decât de tine. Fie că vrei să recunoști sau nu, ceea ce porți are un efect profund asupra imaginii tale de sine. Dacă te-ai îmbrăcat vreodată special și te-ai aranjat ca la carte și te-ai simțit imediat mai increzatoare, știi că acest lucru este adevărat.

Tipul de piese pe care le adorai, dar acum îți displac

Niciun dulap prea plin nu ar fi complet fără câteva piese ascunse, de rușine, în spate, într-un loc întunecat și îndepărtat. Ei bine, a venit vremea să te confrunți cu alegerile vestimentare mai puțin fericite și să înveți din ele. Într-o vreme, iubeai aceste haine. De ce? Și ce s-a schimbat? Copiai un stil care îți plăcea cum vine pe altcineva? Ce anume te-a atras la aceste piese și ce anume te-a făcut să realizezi că îți displac?

Tipul de piese pentru „o alta tu”

Scoate din dulap toate lucrurile care nu ți se mai potrivesc. Care sunt problemele, mai exact? Nasturii, fermoarul, croiala? Umerii? Sunt prea lungi, prea scurte?Aceste probleme au existat intotdeauna sau au apărut pe parcurs? Acordă o atenție specială pieselor de care ți-ar fi greu să te desparti. Observă care sunt acele probleme pe care ai decis să le ignori la magazin, atunci când ai cumparat piesa, ca să nu mai repeți aceeați greseala. Desigur, exista si probleme care pot fi rezolvate prin mici modificari aduse hainelor, fie de una singură, fie la croitoreasă.

Sursa

alte Articole interesante