Motivul pentru care poți să adaugi sare în cafea în loc de zahăr. Știai asta?

Cafea este deliciul multora, unii nu-și pot imagina ziua fără ca să savureze măcar o cafea. Totodată, se găsesc noi moduri de a consuma această băutură, de la cafeaua cu ou, la modă în 2017 în Vietnam, și cea cu ciuperci, la tot felul de latte-uri arătoase și inedite. Mai nou, sarea este noul ingredient preferat din cafea.

separator
coffee-1117933-640


Sarea în cafea, oricât de ciudat ar părea, obiceiul pare să aibă și o explicație științifică.

Un studiu publicat în Nature arată că ionii de sodiu limitează gustul amar al cafelei şi îi îmbunătăţesc aroma, notează The Independent.

Aşadar, data viitoare când bei o cafea şi este prea amară, poți adăuga un praf de sare, cât ai pune sare pe vârful unui cuţit, nu mai mult, altfel îi vei strica total gustul, sugerează gustarte.ro.

loading...
alte Articole interesante