Little Black Dress, povestea rochiței negre a celebrei Coco Chanel

Moda trece, stilul rămâne acelaşi“, acesta este motoul după care Coco Chanel s-a ghidat şi pe care a încercat să-l insufle doamnelor şi domnişoarelor din întreaga lume. Coco Chanel a considerat întotdeauna că frumuseţea înseamnă simplitate și rafinament. Iată, rochia neagră a reprezentat în viziunea ei cea mai elegantă piesă vestimentară, ce nu trebuie să lipsească sub nicio formă din garderoba unei femei. Află în informațiile de mai jos care este povestea rochiței negre a renumitei Coco Chanel.

separator
IMG_5725


O adevărată revoluție în materie de modă a avut loc în anii ‘30 ai secolului trecut, când deja Coco Chanel a decis să schimbe percepția oamenilor cu privire la culoarea neagră. Până în acel moment, negrul avea o semnificație unică : dacă cineva purta negru, însemna în mod obligatoriu că poartă doliu după cineva drag. A îmbrăca negru în alte situații era un gest deplasat.

Cu toate acestea, neobositul designer a decis să facă o breșă în tradiția hainelor multicolore, de multe ori lipsite de gust și să farmece lumea propunându-i o simplitate rafinată. Talentul său uriaș, dublat de ideile avangardiste și curajoase, au condus la impunerea propunerii sale : micuța rochie neagră.

IMG_5727
Noutatea a generat un val de critici acerbe, ceea ce nu i-a încurcat cu nimic popularitatea, aflată într-o creștere exponențială. Criticii lui Coco Chanel atacau, în primul rând, simplitatea exagerată a propunerii sale, care le conferea purtătoarelor un aer aproape auster. Într-adevăr, o astfel de rochie și-o putea permite practic fiecare femeie, indiferent de pătura socială din care făcea parte. În mod suprinzător, aristocrația a îmbrățisat propunerea vestitului designer : în acest fel, bogații se putea “apropia” de săraci, fără a-și pierde însă din eleganță.

Au circulat zvonuri că opțiunea pentru negru a designerului era de fapt o consecință a morții iubitului acesteia, cu care Coco Chanel nu era căsătorită cu acte, deci nu putea purta oficial doliu după el.

IMG_5726

Indirent însă de motivul real, pentru care a apărut pe lume, micuța rochie neagră a devenit un element nelipsit din garderoba celebrităților și a damelor din înalta societate. Croiala sa originală presupunea o lungime mai jos de genunchi, întrucât Coco Chanel considera genunchii ca fiind partea cea mai inestetică a corpului femeii. Cu timpul rochia neagră a început să se scurteze, căpătând forme tot mai diverse și accesorii tot mai felurite.
Sursa

alte Articole interesante