Nu te grăbi să arunci zațul de cafea. 5 feluri în care îl poți folosi în bucătărie

Dacă tot obișnuiești să bei cafea, de ce să nu reciclezi zațul de cafea! Acesta îți poate fi foarte folositor în bucătărie. Iată 5 moduri în care îl poți utiliza:

separator

1. Te ajută la curățat oalele și țigăile

Zațul de cafea te ajută în acest caz în două moduri: pe de o parte, absoarbe grăsimile, iar pe de altă parte, prin textura lor puternică, dar fără fie prea abrazivă, curată perfect resturile de mâncare.

2. Folosește-l în rețete

Dacă vrei o aromă mai intensă în deserturi sau în sosuri, folosește, în loc de apă, o cafea preparată din zaț.

3. Îți revitalizează plantele

Cafeaua conține o mulțime de nutrienți de care plantele tale pot profită din plin. Pentru are un conținut acid ridicat, cafeaua este un ferilizator perfect pentru roșii, morcovi, trandafiri sau azalee. Pune-l direct în ghiveci, pe pământ.

4. Îți împrospătează frigiderul

În locul produselor scumpe, poți folosi zațul de cafea pe care îl plasezi într-o farfurie sau într-un borcan în frigider. Te va scapă de mirosuri neplăcute peste noapte.

5. Te scapă de mirosurile tari

După ce ai tocat ustuori, ceapă sau ai curățat peste, mâinile tale rămân impregnate cu mirosul lor. Freacăți mâinile cu zațul de cafea înainte te speli cu săpun. Vei scapă și de mirosurile puternice și vei avea o piele mai fină.

sursa

alte Articole interesante