Pas cu pas: idei creative pentru a crea un șemineu exterior acasă

Un șemineu exterior, montat în curte sau grădină sub forma unui foc de tabără va oferi farmec anturajului și va fi un loc special pentru relaxare și distracție. Pe lângă aspectul estetic, odată montată groapa pentru foc, va deveni zona preferată de petrecut serile în aer liber.

separator

foc

Mesele în aer liber în familie sau cu prietenii vor fi mai plăcute în jurul unui foc de tabără în miniatură, într-o atmosferă caldă și, totodată, familiară. Pentru norocoșii care locuiesc la casă e ușor de construit un astfel de spațiu de relaxare. Aveți nevoie doar de puțănă voință și îndemanare. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați:

semineu3

Foto:www.bloglovin.com

  1. Trebuie să analizați terenul și să alegeți o porțiune perfect plană pe care să așezați focul decorativ.
  2. Săpați o groapă adâncă de aproximativ 30 de cm (în funcție de spațiul disponibil, poate fi și mai mare), cu formă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de cum doriți să arate suportul pentru foc.
  3. Aveți nevoie apoi de un strat de pietriș și de unul de nisip, de aproximativ 10 cm, bine tasate, care să acopere baza gropii. Pereții focului de tabără decorativ îi puteți construi din cărămidă sau piatră.

semineu5

Construcția este foarte usor de realizat și nu necesită mult timp, iar materialele destul de ieftine în raport cu efectul pe care îl va crea o astfel de decorațiune în gradină. În jurul focului decorativ se pot amplasa sezlonguri, scaune sau fotolii.

semineu66

semineu6semineu67

Nu cred că are rost să vă coving cât de minunate sunt șemineele exterioare, așa căvă propun să vă inspirați din următoarea galerie foto:

foc2 foc6 foc7 foc9
foc1 foc4 foc5

Foto: pinterest.com

alte Articole interesante