Fructele încetinesc îmbătrânirea creierului!

Dacă eşti o consumatoare de fructe, atunci această informaţie îţi este în primul rând destinată ţie. Află deci, că unele dintre acestea şi anume afinele şi căpşunele ar putea ajuta la prevenirea declinului mental, apărut odată cu înaintarea în vârstă.

separator

Consumul de căpşune şi fructe de pădure poate încetini procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 2 ani şi jumătate, demonstrează un studiu realizat pe femei. Experţii cred că beneficiile provin din conţinutul ridicat de flavonoide (compuşi antioxidanţi care ne protejează împotriva unei game largi de boli), pe care îl deţin aceste fructe.

În urma cercetărilor s-a constatat că un consum moderat de afine şi căpşune încetineşte declinul cognitiv la femeile vârstnice. Mai mult, în cazul femeilor care au consumat cantităţi considerabile de asemenea fructe întârzierea declinului cognitiv a atins 2 ani şi jumătate.

Cercetătorii sunt de părere că stresul şi inflamaţiile contribuie la deteriorarea cognitivă, iar nivelul crescut de flavonoide are rolul de atenua aceste efecte. De asemenea, antioxidanţii au rolul de a neutraliza radicalii liberi, acei atomi care pot deteriora membranele celulelor şi ADN-ul.

Informaţie adaptată după: www.descopera.ro

 

alte Articole interesante