Yoga pentru bebeluşi a şocat întreaga lume!

O practică neobişnuită bulversează înternetul – este vorba despre yoga pentru bebeluşi practicată de Lena Fokina, guru yoga,  care aplică „gimnastică dinamică” pe bebluşi de doar câteva săptămâni. Femeia răsuceşte copilul şi îl dă peste cap în aer, ţinându-l doar de o mână, scrie dailymail.co.uk.

separator

„Este benefic pentru copii şi nu este deloc periculos. Unii plâng la început, dar apoi începe să le placă”, spune Lena Fokina.

Antrenoarea de yoga spune că bebeluşii se nasc cu reflexe, care pot fi folosite pentru a-i ajuta să se dezvolte fizic şi intelectual.

„Lucrez cu părinţi din toată Europa. Metoda a fost folosită iniţial, pentru a vindeca şi corecta problemele musculare sau osoase ale bebeluşilor, dar este benefică şi copiilor sănătoşi. Mişcările sunt gândite, pentru a le îmbunătăţi abilităţile musculare şi dezvoltarea”, spune Lena Fokina.

Medicii din întreaga lume avertizează asupra efectelor negative, pe care mişcările bruşte le pot avea la copiii atât de mici.

„Este contrar tuturor lucrurilor, pe care încercăm să îi învăţăm pe părinţi. Creierul copilului nu este dezvoltat, iar aceste mişcări îi fac rău. Se poate ajunge chiar la retard”, spune asistenta medicală şefă June Vineyard.

Informaţie adaptată după: www.mediafax.ro

 

alte Articole interesante