Vera Nastasiu: “Secretul unui comunicator de succes este consumul regulat de apă și mâncarea sănătoasă. Și un pic de dragoste.”

Modul în care își modelează discursul, atât de ușor și plăcut, ne face să înțelegem că cel mai puternic instrument al unui comunicator, cu certitudine, este vocea sa. Cu acest as în mânecă, antrenoarea de dicție Vera Nastasiu a cucerit lumea prin discursurile sale publice. Secretul unei povești de succes, cu atât mai mult atunci când vine vorba despre comunicare, dicție, atitudine și o bună ținută, este de neconceput fără un stil sănătos de viață. Am fost curioasă să aflu ce tehnici folosește antrenoarea pentru a avea grijă de vocea ei, ce nu lipsește din meniul ei zilnic, dar și cât de precaută este la capitolul sănătate.

separator

  • unicamd unica.md Fiecare discurs al tău înseamnă nu doar cuvinte bine alese, afirmații logice și ton de conversație, dar înseamnă și mult entuziasm și însuflețire. Care este secretul?
  • Vera Nastasiu “Dacă vedeți un comunicator plin de energie, care zâmbește mereu, nu vă uitați la hainele lui. Încercați să aflați ce cărți citește și ce mânâncă în fiecare zi. Alimentația este primordială dacă îți dorești să ai multă bună dispoziție, dar mă refer la o alimentație echilibrată, fără excese. Sunt sigură că aceasta este cheia succesului pentru o stare de bine de invidiat.”

  • unicamd unica.md Din ce este alcătuit meniul tău zilnic?
  • Vera Nastasiu “Meniul meu zilnic este alcătuit din 70% legume și fructe, iar 30% proteine. În special este vorba de produse verzi, spanac, avocado, salată, rucola, broccoli. Mâncarea gătită nu deține o prioritate. Energia unui comunicator vine din mâncare vie. Nu mă așez la masă, dacă acolo nu există produse care să-mi ofere energie. Nu sunt adepta unor smoothies, pentru că nu reușesc să le gătesc, dar îmi plac sucurile fresh și le consum până la ora 15.00”.

  • unicamd unica.md Ce eviți să mănânci? 
  • Vera Nastasiu “Evit să mănânc, înainte de fiecare eveniment, seminte de floarea soarelui, nuci, migdale, alune. Sunt produse oleaginoase și se așează pe corzile vocale. Ele pun presiune pe corzile vocale. Nu consum produse foarte reci sau foarte fierbinți. Nu beau niciodată băuturi carbogazoase și nu exagerez cu dulciurile. Îmi plac fructele și cred că iau o mare parte de glucoză de acolo. În familia mea, nu se gătește niciodată mâncare prăjită. Toate produsele se pregătesc la cuptor sau la aburi.”

  • unicamd unica.md Ce nu-ți place să mânânci și nu ai mânca niciodată?
  • Vera Nastasiu “Nu aș mânca niciodată melci, gândaci și alte ciudățenii. Poate pentru unii sunt o normalitate. Eu sunt foarte atentă la tot ce mânânc. Atunci când merg în deplasări îmi place să aleg ceva din bucătăria italiană. Nu sunt omul care să experiementeze noi gusturi, sunt fricoasă din acest punct de vedere. Pentru că am grijă de sănătatea mea, evit produsele cu multă grăsime.”
  • unicamd unica.md Cât de des gătește Vera Nastasiu?
  • Vera Nastasiu “Gătesc atunci când nu există cineva care să facă aceasta. Dacă există, atunci eu sunt privilegiată. Nu prea am timp, pentru că muncesc foarte mult și bucătăria este un loc care mă vede foarte rar. Dar atunci când am timp, sunt alături de fetița mea și gătesc fie o tartă cu mere sau o omletă. Aceasta se poate întâmpla în weekend.”

  • unicamd unica.md Îmbini mâncarea sănătoasă cu sportul?
  • Vera Nastasiu Am practicat pilates mai mult timp. Voi reveni în sala după ce voi încheia un curs de limbă engleză intensivă, pe care îl fac în acest moment. Cred că este sportul meu preferat și mă simt foarte bine cu starea pe care mi-o oferă.”

  • unicamd unica.md Cât de precaută ești atunci când vine vorba despre sănătate? Cât de des mergi la doctor pentru examinări în scopuri profilactice?
  • Vera Nastasiu “Dacă este să deschid niște paranteze, eu sunt omul care își face cu regularitate toate analizele medicale. Nu sunt obsedată de acest lucru, dar am învățat că fiecare semnal oferit de organism, poate fi redresat la timp. Sfatul cel mai de preț pe care îl pot oferi celor care citesc acest interviu, este să meargă la medic și să nu le fie teamă să vorbească despre problemele lor, fie psihologice, fie medicale.”

Autor: Alina Plîngău

#unicLifeHacks: Top 5 tipuri de tricouri pe care trebuie să le ai în garderobă

🤗

Tricoul, un element vestimentar nelipsit, de altfel, din garderoba oricui, însă căruia cu siguranță nu îi oferim suficientă importanță. Tricoul îți poate fi cel mai bun aliat. Sau, din contră, cel mai mare dușman.
O primă greșeală pe care o facem cei mai mulți dintre noi când vine vorba de achiziționarea unui tricou este legată de alegerea dimensiunii corecte. De exemplu, un tricou S de la brandul X îți este numai bun, în timp ce tot S, dar de la alt brand îți este larg. Ca să fii sigur că nu dai greș cu un articol atât de simplu, ne-am gândit să-ți prezintăm câteva sfaturi legate de cum și mai ales ce fel de modele trebuie neapărat să ai în garderobă.


*Partenerul emisiunii –UNIC  – https://www.instagram.com/unic.md/ 
*Prezentator – Luciana Gurduz – https://www.instagram.com/lucianagurduz/

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Vine gerul. Temperaturile vor coborî până la -12 grade Celsius, în următoarele zile
Articolul anterior
Educatorii și ajutorii de educator vor afla cum să educe copiii fără violență
Articolul următor