Temperaturi scăzute în mijlocul verii. În România a nins

Primul strat de zăpadă din luna iulie a fost înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri din cauza temperaturilor scăzute pe Vârful Pietrosu Rodnei, judeţul Maramureş, la o altitudine de peste 2.300 de metri, anunță mediafax.ro.

separator

Primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, a declarat, miercuri, că nu ştie să mai fi fost zăpadă căzută în toiul verii în zonă.

„În ultimele trei-patru zile vremea s-a răcit treptat, iar în noaptea de marţi spre miercuri a fulguit sus pe munte, astfel că avem prima zăpadă pe Vârful Pietrosul Rodnei, la peste 2.300 de metri altitudine, înregistrată în luna iulie. Temperatura scăzută din noaptea de marţi spre miercuri a adus prima zăpadă pe cel mai înalt vârf montan din Borşa, au fost, cred, zero grade. Sus pe vârf era cernut alb. În luna iulie eu nu îmi aduc aminte să fi nins, în urmă cu 15 ani, în luna august, a mai fost o fulguială sus pe munte, dar nu în iulie”, a spus primarul.

În această dimineață, în nordul Moldovei, dar și la Bălți, s-au înregistrat +11 grade celsius. Nici în următoarele zile nu ne vom bucura de temperaturi generoase pentru miez de vară. Maximele vor fi cuprinse între +20.. +25 de grade. Totodată vor cădea precipitații. 

alte Articole interesante