Termeni și Condiții

Acest website, care poate fi accesat www.unica.md (denumit în continuare Unica.md.) este proprietatea “Unica Media Corp.” SRL.

Toate drepturile de copiere, reproducere şi distribuţie de orice fel, sunt rezervate “Unica Media Corp.” SRL, în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova.

Dacă vă folosiţi de serviciile sau informaţiile oferite de website, aceasta va însemna acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos.

În situaţia, în care nu sunteţi de acord cu termenii prezentului document, vă rugăm să părăsiţi Unica.md şi să nu mai accesaţi acest site. Orice acces pe Unica.md va fi considerat, de acum încolo, acceptarea termenilor şi condiţiilor documentului de mai jos.

Aceşti termeni şi condiţii se pot modifica periodic. Veţi fi notificat, ori de cate ori se produc modificări ale termenilor şi condiţiilor website-ului.

1. Protecţia propirietăţii intelectuale

Conţinutul şi design-ul Unica.md, precum şi orice alt material ce are legătură directă cu Unica.md. trimis de dvs prin email sau furnizat în orice altă modalitate, devin proprietatea Unica.md şi sunt protejate de legislaţia în vigoare a Republicii Moldova cu privire la drepturile de autor. De asemenea, textele postate de utilizatori la capitolele „Comentează” şi „Trimite o ştire”, devin proprietatea Unica.md. În cazul informaţiilor şi conţinutului postat de utilizatorii înregistraţi sau terţe părţi ori parteneri pe site-ul Unica.md, dreptul de autor şi responsabilitatea asupra acestora aparţin în totalitate celor care au publicat informaţia. În cazul conţinutului, preluat de la parteneri, în baza acordurilor încheiate, acestea sunt identificate prin menţionarea numelui partenerului lânga textul sau imaginea respectivă.

Puteţi folosi conţinutul Unica.md doar pentru necesităţile dvs. personale, iar acţiunile descrise sunt interzise, în lipsa obţinerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea Unica.md:

a. îndepărtarea însemnelor ce identifică dreptul de autor al Unica.md asupra conţinutului;

b. modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea în orice mod, precum şi participarea la transferul, vânzarea, distribuţia unor materiale realizate prin reproducere, modificare sau afişarea conţinutului, în lipsa obţinerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră;

c. reproducerea sau stocarea informaţiei, precum şi trimiterea acestora către alt website, server sau alt mijloc de stocare a informaţiei, dacă scopul acestei activităţi este unul comercial.

Este interzisă utilizarea conţinutului Unica.md în alte scopuri, decât cele permise expres de prezentul document sau de legislaţia în vigoare. Cererile de utilizare a conţinutului în alte scopuri, decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise pe adresa de email a redacţiei Unica.md

În condiţiile, în care consideraţi că un anumit conţinut, aflat pe site-ul Unica.md, încalcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, la viaţa privată, la publicitate sau alte drepturi, sunteţi rugat să trimiteţi un email la redactie Unica.md cu referire la drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor să acţioneze în conformitate cu dispoziţiile legale.

Este interzisă utilizarea mărcii Unica, înregistrată de “Unica Media Corp.” SRL, fără un accord în scris al proprietarului.

2. Suspendarea accesului

Unica.md poate, fără orice altă notificare sau formalitate, şi fără ca acest lucru să necesite explicarea poziţiei sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conţinutul site-ului sau la o parte a acestuia.

3. Modificări aduse site-lui

Unica.md işi rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau şterge în orice moment porţiuni ale conţinutului său. De asemenea, Unica.md işi rezervă dreptul de a restricţiona accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul conţinut.

4. Înregistrare, parole şi responsabilităţi

Accesul dvs. la serviciul de Newsletter sau unele facilităţi din site, necesită înregistrarea dvs. cu un nume de utilizator şi o parolă. Vă recomandăm să nu dezvăluiţi nimănui această parolă. Unica.md nu va cere niciodată parola conturilor dvs în mesaje prin poşta electronică sau telefon.

Din păcate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantată 100%. În consecinţă, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informaţia personală, Unica.md nu poate asigura sau garanta securitatea informaţiilor transmise de dvs. către noi, către şi de la serviciile noastre online. Vă avertizăm aşadar că, orice informaţie trimisă nouă, se va face pe propriul dvs. risc.

5. Confidenţialitate

Unica.md respectă viaţa dvs. privată şi datele cu caracter personal, pe care le împărtăsiţi cu noi în momentul accesării acestui site. Aceaste texte au rolul de a vă pune la curent cu privire la ce tip de informaţie identificabilă, cum şi unde am putea-o folosi , cum înţelegem noi să protejăm ceea ce selectăm de la dvs., cine are acces la ea, şi cum pot fi corectate în timp inadvertenţele din informaţia preluată.

Scopul colectării datelor ne deschide noi posibilităţi, să informăm utilizatorii cu privire la noile ştiri apărute, despre participarea la concursuri ori la campanii promoţionale desfăşurate de Unica.md.

Confidenţialitatea şi protecţia informaţiilor primite de la dvs. sunt de o importanţă mare pentru noi. Unica.md nu oferă informaţia colectată unor terţe persoane, fără consimţământul dvs. expres şi prealabil.

Accesul dvs. la anumite servicii şi informaţii din site este protejat de o parolă.

În momentul, în care noi primim informaţiile transmise de dvs. vă garantăm că vom depune toate eforturile, pentru a asigura securitatea acestora în sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislaţia eixstentă în Republica Moldova.

Unica.md nu va dezvălui nici un fel de informaţie identificabilă despre utilizatorii săi către terţe părţi, fără a primi mai întâi consimţământul expres al utilizatorilor în această privinţă.

În acelaşi timp însă, Unica.md poate dezvălui informaţii identificabile personal, atunci când legea prevede expres acest lucru, când este cerută de o autoritate competentă sau când este necesară pentru protejarea drepturilor şi intereselor Unica.md.

În concluzie, atunci când accesaţi site-ul Unica.md şi sunteţi rugat să ne dezvăluiţi informaţii despre dvs., o veţi face doar site-ului Unica.md, cu excepţia cazului când serviciul sau informaţia respectivă este oferită unui alt site sau serviciu, aflate în parteneriat.

De fiecare dată însă, când un astfel de serviciu este furnizat în parteneriat cu un alt site, veţi fi informat asupra acestui lucru. În ideea de a vă pune la dispoziţie servicii la standarde cât mai înalte, este necesară partajarea informaţiilor dvs. personale cu site-ul sau serviciul copartener. Dacă nu doriţi, ca aceste date ale dvs. să fie partajate, puteţi proceda în consecinţă, prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu particular.

Dacă alegeti însă să acceptaţi partajarea datelor, trebuie să înţelegeţi că funizorii serviciului în parteneriat, pot avea practici separate de confidenţialitate şi de colectare a datelor. Unica.md nu are nici un fel de control şi nu poate garanta toate aspectele juridice, pe care le implică folosirea acestor practici independente de confidenţialitate.

6. Publicitatea şi conţinutul furnizat de alte părţi

Anumite părţi ale conţinutului publicat pe Unica.md pot să fie furnizate de terţe persoane cu care “Unica Media Corp.” srl are relaţii contractuale. De asemenea, în interiorul conţinutului Unica.md pot fi incluse secţiuni de publicitate, în care se vor afişa mesaje ale unor terţe persoane. Unica.md nu este responsabil în nici o măsură asupra conţinutului furnizat de terţe persoane, indiferent că acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Unica.md nu este responsabilă de conţinutului paginilor externe, la care se face trimitere din interiorul său.

7. Legea care guvernează acordul

Drepturile şi obligaţiile părţilor, impuse de prezentul acord, precum şi toate efectele juridice, pe care le produce prezentul accord, vor fi interpretate şi guvernate de legile Republicii Moldova aflate în vigoare. Orice litigiu, care are ca obiect acest accord, va fi adus spre soluţionare în faţă instanţelor din Rebublica Moldova.

Vă mulţumim.

Consiliul Europei cere tuturor țărilor să nu recunoască alegerea lui Putin și să înceteze orice contact cu acesta

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei îndeamnă în unanimitate comunitatea internațională să nu mai recunoască legitimitatea lui Putin în calitate de președinte și solicită tuturor țărilor să înceteze orice contact cu acesta, cu excepția urmăririi păcii și în scopuri umanitare, de exemplu pentru a organiza schimburi de prizonieri sau pentru aducerea acasă a copiilor Ucrainei, a declarat de președintele adunării, grecul Theodoros Rousopoulos într-un comunicat publicat pe siteul Consiliului Europei, scrie mariustoca.ro.

Adunarea Parlamentară va continua să sprijine dezvoltarea unei viziuni alternative pentru Rusia ca țară pașnică, liberă, democratică și responsabilă, care nu reprezintă nicio amenințare pentru vecinii săi și propriii cetățeni. Ne vom consolida sprijinul pentru opoziția democratică rusă, care împărtășește principiile și valorile Consiliului Europei, pentru apărătorii drepturilor omului, jurnaliștii independenți și societatea civilă liberă. Vom fi alături de toți cei care îndrăznesc să lupte pentru libertate în Rusia, care condamnă războiul de agresiune împotriva Ucrainei și recunosc pe deplin integritatea teritorială a acesteia.

Libertatea și democrația vor prevala în Rusia!” se închieie comunicatul

Durere abdomninală, constipație sau balonare: primele semne de cancer de colon

Semne de cancer la colon. Cancerul de colon este o afecțiune serioasă, iar depistarea timpurie este crucială pentru un tratament eficient, scrie doctorulzilei.ro.

Din păcate, acest tip de cancer nu înregistrează întotdeauna simptome încă de la începutul dezvoltării sale, motiv pentru care unele persoane își dau seama că suferă de această boală atunci când aceasta este deja avansată.

Pentru a putea trata problemele de sănătate, este vital ca acestea să fie identificate în etapele timpurii, astfel încât să nu poată avansa în alte zone sau organe ale organismului.

Este esențial ca omul să fie atent la anumite semnale de alarmă care pot apărea în organismul său, pentru a putea analiza aceste afecțiuni specifice și a le trata cât mai repede posibil.

6 semne de cancer la colon care apar la toaletă

Uneori, semnele acestei afecțiuni pot fi observate chiar în timpul vizitelor la toaletă.

Iată ce semne ar trebui să te alarmeze și cum ar trebui să reacționezi:

1. Sânge în scaun: Observarea de sânge în scaun poate fi un semn al unei probleme grave. Sângele poate fi roșu aprins sau închis la culoare și poate indica prezența unor leziuni sau a unui cancer în colon. Este esențial să consulți imediat un medic pentru evaluare și investigații suplimentare.

2. Schimbări ale obiceiurilor intestinale: Dacă observi schimbări semnificative în obiceiurile tale intestinale, cum ar fi diareea sau constipsții persistente, sau dacă ai senzația că nu poți să-ți golești complet intestinele în timpul defecației, ar trebui să iei în considerare o vizită la medic.

3. Durere abdominală persistentă: Durerea sau disconfortul abdominal care persistă timp îndelungat poate fi un semn al cancerului de colon sau al altor afecțiuni grave. Este important să discuți cu medicul tău despre orice durere inexplicabilă pentru o evaluare adecvată.

4. Pierdere inexplicabilă în greutate: O pierdere inexplicabilă în greutate, fără să urmezi o dietă sau un program de exerciții, poate fi un semn al unei afecțiuni medicale subiacente, inclusiv a cancerului de colon. Este important să menționezi acest simptom medicului tău.

5. Balonare sau senzație de plinătate: Balonarea frecventă sau senzația de plinătate în stomacul inferior pot fi semne ale cancerului de colon, mai ales dacă aceste simptome persistă pe termen lung și nu sunt asociate cu alte cauze evidente, cum ar fi alimentația sau stresul.

6. Anemie: Anemia poate apărea în cazul unui cancer de colon din cauza sângerării cronice în tractul digestiv. Dacă observi simptome precum oboseală excesivă, slăbiciune sau paloare, este important să consulți un medic pentru evaluare și teste de diagnosticare.

Diagnostic și prevenție

Semnele de cancer de colon care apar la toaletă pot fi indicative ale unei afecțiuni grave și trebuie tratate cu seriozitate. Reacționarea promptă și consultarea medicului sunt cheia în depistarea și tratarea eficientă a cancerului de colon.

Dacă observi oricare dintre aceste semne, nu ezita să consulți un medic specialist în gastroenterologie sau oncologie.

După evaluare, medicul tău ar putea recomanda teste de screening, cum ar fi colonoscopia sau testele de sânge specifice, pentru a confirma diagnosticul sau pentru a exclude alte afecțiuni.

  • Adoptă un stil de viață sănătos: Un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și renunțarea la fumat și consumul excesiv de alcool, poate reduce riscul de cancer de colon și poate contribui la sănătatea generală a colonului tău.
  • Cunoaște-ți antecedentele medicale: Dacă există istoric familial de cancer de colon sau alte afecțiuni intestinale, informează medicul pentru a lua măsurile preventive adecvate.
  • Fi vigilent: Este important să fii conștient de corpul tău și să fii atent la orice schimbare sau simptom nou apărut. Nu ignora semnele care te îngrijorează și caută ajutor medical prompt.

O spectaculoasă cetate medievală din Clisura Dunării a fost restaurată. Mii de turiștii din întreaga lume sunt așteptați anual

Unul dintre cele mai spectaculoase obietctive turistice din Clisura Dunării, unde autoritățile locale se așteaptă să atragă mii de turiști anual, este în prag de inaugurare, după mai multe amânări ale finalizării proiectului. Este vorba despre Cetatea Ladislau, de pe Clisura Dunării, din Coronini, județul Caraș-Severin, scrie ziare.com.

Restaurarea cetății a început în luna mai a anului 2017, într-un proiect finanțat cu bani europeni, prin ADR Vest. Valoarea totală a investiției este de 19,8 milioane lei, din care 19,3 milioane lei finanțare europeană, asigurată prin Regio-POR 2014-2020.

Procesul este unul complex, cuprinzând consolidarea, restaurarea, conservarea și protejarea Cetății Ladislau, realizarea unui punct de belvedere prin amenajarea Turnului 3 de Sud-Vest, conservarea zidurilor și turnurilor cetății cu asize de piatră, amenajarea de platforme și pasarele, construirea unui corp anex, realizarea de instalații electrice și sanitare, realizarea iluminatului arhitectural și ambiental, amenajarea incintei sitului și realizarea de alei pietonale.

Întârzieri de trei ani de zile

Proiectul avea termen de finalizare de 44 de luni, iar inaugurarea era prevăzută pentru începutul anului 2021. Cu toate acestea, de atunci, în fiecare an, autoritățile locale au anunțat că se pregătesc de inaugurare, însă au tot amânat acest moment. De data aceasta, chiar dacă nu mai sunt de executat decât foarte puține lucrări, primarul comunei Coronini se teme să mai anunțe o dată la care turiștii vor putea pune piciorul pe aleile cetății medievale.

„Nu vreau să mai spun că e gata, că am tot spus și am avut surprize. Mai au de instalat punctele de belvedere și iluminatul arhitectural. Mi-au promis că în aprilie vin și se apucă de lucrări, iar în mai sunt gata. Nu ar mai fi așa mult de lucru”, susține Boboescu.

Povestea fortificației începe din timpul dacilor

Fortificația de la Coronini datează din 1427-1428 și a fost un punct crucial în sistemul defensiv al Regatului Ungariei în secolul al XV-lea. Situată strategic pe malul stâng al Dunării, această cetate a avut un rol esențial în protejarea granițelor și a creștinătății împotriva amenințărilor otomane.

Potrivit cercetătorilor și istoricilor, cetatea Coronini a fost inițial o așezare fortificată din epoca regatului dac, intrând ulterior în atenția Imperiului Roman. Importanța sa în contextul medieval este evidențiată de faptul că a făcut parte dintr-o linie de fortificații între Severin și Ram, oferind o protecție vitală împotriva invaziilor și atacurilor.

Această cetate, numită și „Sfântul Ladislau” după protectorul casei regale maghiare, a fost reconstruită în timpul domniei lui Sigismund de Luxemburg, unul dintre cei mai importanți regi ai Europei medievale. Sigismund a înțeles amenințarea crescută a otomanilor și a întărit peste zece cetăți de-a lungul Dunării, inclusiv Coronini, pentru a face față provocărilor.

Cetatea medievală va fi introdusă în diverse circuite turistice naționale și internaționale, în vederea creșterii numărului de turiști, și este prevăzută diversificarea serviciilor culturale prin organizarea și desfășurarea a minimum patru evenimente anuale periodice, cu accent pe păstrarea tradițiilor locale.

Despre noi
Articolul anterior
Calculator calorii
Articolul următor