Timp de 3 ani, mii de oameni au beneficiat de ajutor grație proiectului ,,Banca de Haine”

În luna iulie, proiectul de solidaritate socială „Banca de Haine”, fondat de Misiunea Socială „Diaconia”, a împlinit 3 ani de la lansare. Mii de persoane din mai multe localității ale țării, aflate în dificultate, au beneficiat de ajutor datorită proiectului de colectare de bunuri.

separator

Până în prezent, prin intermediul celor 3 boxe amplasate în Chișinău, au fost colectate şi distribuite 168 tone de bunuri, au fost aprovizionate constant 45 de localităţi (parohii), dintre care în 23 au amenajate garderobe sociale.

În cele 3 boxe dotate cu un mecanism special de colectare a donațiilor, amplasate în Chișinău, sunt colectate lunar în medie 4000 de kg de haine.

Bunurile au fost distribuite către 45 de parohii, dintre care 23 au înființat propriile garderobe sociale.

Totodată, 33 de ONG-uri au luat haine pentru beneficiari, în total fiind colectate 168.400 kg de bunuri donate.

Misiunea Socială „Diaconia” mulțumește tuturor susținătorilor proiectului și îndeamnă oamenii care donează să respecte câteva reguli deosebit de importante:

-Nu lăsați pachetele cu donații lângă boxă. Asiguraţi-vă că bunurile ajung în boxe, așa cum nu putem garantata siguranţa bunurilor lăsate în afară.
-Dacă boxa este plină vă rugăm să reveniţi la sfârşitul zilelor când are loc colectarea de bunuri.
-Bunurile sunt colectate de 3 ori pe săptămână: luni, miercuri și vineri.
-Dacă doriți să donați o cantitate mai mare de bunuri materiale, Vă rugăm să le aduceți direct la sediul Misiunii Sociale „Diaconia”: Poșta Veche, str. Criuleni 22, sau contactați-ne la: 022 46 32 28.
-Lucrurile trebuie să fie curate și îngrijite.
-Toate donațiile trebuie lăsate în pungi sau saci legați.
-Obiecte admise pentru a fi donate: lenjerie de pat, haine, încălțăminte, jucării.

alte Articole interesante