Trei mirodenii și condimente care stimulează imunitatea

Anumite mirodenii s-au adaptat și au dezvoltat de-a lungul secolelor proprietăți incredibile pentru stimularea imunității și lupta împotriva bacteriilor patogene pentru om. Usturoiul, oregano și ghimbirul sunt câteva dintre ierburile aromatice cu puternice abilități imunostimulatoare. Introducând în dietă aceste plante, beneficiezi de proprietățile lor uimitoare pentru sănătate.

separator

Usturoiul

Usturoiul este o plantă utilizată în multe rețete delicioase, cu miros și gust înțepător fiind unul dintre antibioticele naturii. Datorită nutrienților cu puternică componentă de sulf și a stimulatorilor imunitari, usturoiul este supranumit condimentul superaliment. Consumul zilnic de usturoi poate fi una dintre cele mai eficiente metode profilactice pentru infecțîi și pentru bolile provocate de inflamații.

Usturoiul conține peste 100 de compuși activi biologic inclusiv aliina, alicina, aliinaza și alți compuși sulfurati unici. Când usturoiul este zdrobit sau mestecat, forțează enzimele aliina și aliinaza se amestece și în urmă reacției chimice se produce alicina.

Alicina și compușîi pe baza de sulf acționează agenți antibiotici puternici, antivirali și antifungici cu efecte incredibile imuno stimulatoare. În plus, usturoiul este utilizat pentru scăderea presiunii arteriale, a colesterolului și pentru prevenirea și remisia cancerului.

Cercetătorii au descoperit usturoiul are un efect mai puternic în distrugerea bacteriilor patogene decât binecunoscutele antibiotice penicilină și tetraciclină. Este și foarte eficient în combaterea virușilor și ciupercilor precum Candida. Usturoiul este eficient și în distrugerea celulelor tumorale de la nivelul stomacului, colonului, sânilor și prostatei, dar și în alte zone. Compușîi de sulf au și efecte de detoxifiere a metalelor grele, precum mercurul, plumbul și aluminiul.

Oregano

Uleiul de oregano este un antibiotic natural extraordinar de puternic. Oregano s-a descoperit într-un studiu recent este mult mai bun decât toate cele 18 antibiotice folosite în prezent pentru tratarea infecțiilor cu stafilococi MRSA (Methicillin-resistent Staphylococcus aureus). Antioxidanții puternici cu fenol distrug bacteriile patogene, virușii și drojdiile.

Departamentul de Agricultură din SUA clasifică antioxidanții din oregano fiind de 3 până la 20 de ori mai puternici decât ai oricărei alte ierburi aromatice. Oregano are de patru ori puterea antioxidantă a afinelor, de 12 ori pe cea a portocalelor și de 42 de ori pe cea a merelor.

Uleiul de oregano este utilizat în mod obișnuit dezinfectant, ajută în cazul infecțiilor la urechi, nas și gât/infecțîi respiratorii, tipuri de candida și orice alt tip de afecțiuni bacteriene sau virale. În plus, reprima agenții inflamatori și producerea celulelor canceroase.

Studiile au arătat substanță componentă carvacrol, un fenol antioxidant conținut de oregano, are o puternică activitate anti-inflamatorie și antimicrobiană când este adăugată în mâncare sau luată sub formă de supliment. Oregano conține și acid rozmarinic, cu proprietăți puternic anticancerigene.

Ghimbirul

Această uimitoare mirodenie superaliment este pe locul 13 în lista celor mai puternici antioxidanți. Ghimbirul este compus din câteva uleiuri volatile care îi dau aromele specifice și mirosul: zingeronii, shogaolii și gingerolii. Aceste uleiuri sunt agenți puternici antibacterieni, antivirali, antifungici și antiparazitari. În plus, inhibă formarea celulelor canceroase activând în același timp abilitatea inerentă a corpului de a distruge celulele canceroase deja prezente în organism.

Ghimbirul este clasificat fiind carminativ (reduce gazele intestinale) și spasmolitic intestinal (calmează tractul intestinal) inducând în același timp motilitatea gastrointestinală. Ghimbirul reduce greață asociată cu febra, răul de mișcare șigrețurile de dimineață.” În plus, ajută la producerea bilei, dovedindu-se astfel de mare ajutor în digestia grăsimilor.

Ghimbirul este și o componentă importantă a programului de reducere a inflamatiilor și de atenuare a durerilor în mod natural. Un compus, denumit 6-gingerol, s-a dovedit a inhibă semnificativ producerea unei molecule puternic reactive la nitrogen, oxidul nitric, care formează foarte repede un radical liber, peroxinitritul. În plus, ghimbirul ajută la protejarea rezervelor de glutation ale corpului, un puternic antioxidant și contribuie la distrugerea radicalilor liberi.

sursa

alte Articole interesante