Adrian Ursu: „Vreau să-mi cresc fetița alături de soție aici, în Moldova!”

Un alt interpret simte nevoia să-şi exprime nemulţumirea faţă de situaţia politică şi economică din ţară. Este vorba de Adrian Ursu, care a decis să se manifeste în public faţă de conducerea ţării.

separator

10431707_903237316383830_8529392094958575146_n

„Aici sunt câteva gânduri ale mele de la 30 noiembrie încoace. Deși eram în vacanță la Milano, am fost la vot în speranța că lucrurile vor merge spre bine pentru toți cetățenii acestei țări. Am urmărit toată noapte rezultatele preliminare, deși, vă asigur că în acel oraș erau 100 de lucruri mult mai distractive şi relaxante. Am menționat cu toții: mare noroc au avut datorită la 2 seceri şi 2 ciocane, datorită altor intervenții, au trecut ca prin urechile acului… Din declarațiile lor, speram că au înțeles că li/ni s-a dat o ultimă șansă pentru un viitor european. Credeam că în prag de alegeri locale, chiar din luna decembrie ne vor bucura mult așa încât să fim mândri de mica şi modesta noastră victorie, să se memoreze pentru 4 ani înainte, sau măcar să ținem minte până la alegerile locale: Am reușit!!! cu o mică diferență, dar am reușit să fim mai mulți cei cu speranțe în viitor, nu cei cu nostalgii din trecut ( pentru că atunci erau tineri şi „totul” era mai bun şi mai ieftin ), am reușit să fim mai mulți cei ce vor să trăiască într-o lume modernă, civilizată, cu-adevărat democratică, mai mulți decât cei ce cred în ajutor de la țară care nu rezolvă problemele propriilor cetățeni mai departe de capitală şi încă 3-4 orașe, să fim mai mulți cei care văd mai larg decât „Steopa lucrează acolo, trimite bani.” sau și mai „inspirat”: „Brațkii norod…” ( s-a adeverit că acum salariul lui „Steopa” e de 2 ori mai mic şi că așa se procedează cu „fratele” mai mic când acesta hotărăște să locuiască în alt sat, că demult nu vrea să stea într-o casă cu bunica ).

Îmi închipui pentru o clipă: Acord semnat într-o lună, exact înainte de revelion anunțul oficial cu o frumoasă felicitare și o sinceră mulțumire cetățenilor pentru vot, de exemplu în stilul lui Klaus Iohannis în momentul investirii, pentru că noi toți, cetățenii R.M., cei de acasă, dar şi cei de peste hotare, să trecem în 2015 cu încredere, motivați şi cu mai multă speranță în viitorul nostru şi al țării! Leul să fi rămas leu, benzina/motorina ar fi fost aproximativ 12 lei, eram gata să accept şi să tolerez declarațiile ușor populiste, dar adevărate gen: noi am reușit să ieftinim cu 5 lei, să le ușurăm povara agricultorilor, să creăm locuri noi de muncă datorită unei noi tranșe venită de la UE…

Sunt prea visător? I have a dream, vorba lui MLK, vreau să văd consecvență în ceea ce spunem şi facem! Vreau să văd că toți o duc un pic mai bine, vreau ca oamenii să aibă mai multe clipe de bucurie aici in țara lor! Încă nu e tirziu, asta cred.

Cineva mi-a spus acum citeva zile: – Da’ ce-ți pasă ție de curs valutar, tu lucrezi în euro, o să câștigi mai mult…? (Zâmbind)

Răspuns în gînd: „Băi, prostule, dacă la toate greutățile pe care le au moldovenii, mai adăugăm devalorizare leului cu peste 20%, atunci n-o sa le mai ardă a petrecere sau concerte.”

În glas: – Eu deja scad din preț, mai ales celor care invocă un argument obiectiv: – Euro e 21, iar noi suntem bugetari.

P.S. Eu vreau să fie stabilitate în țara asta, nu vreau să mă gândesc să plec în altă parte, vreau să-mi cresc fetița alături de soție aici, în Moldova! Vreau ca toți să-și dorească mulți copii şi să-i poată crește aici, în Moldova! Şi mai vreau să fie pace!

Pace, pași, pășicî – cuvânt utilizat în ultimii 15ani de-atâtea ori și-atât de banal, dar acum mai actual ca niciodată.”

alte Articole interesante