Marius David, despre beneficiile spirulinei! Super – alimentul care nu trebuie să lipsească din meniu

A transformat stilul de viață sănătos în propria sa pasiune. Vorbim de Marius David, care la doar 18 ani se poate mândri cu realizări frumoase în domeniul nutriției. De aproximativ un an de zile, alături de câțiva prieteni a adus pe piața din Republica Moldova spirulina – o algă marină, 100% naturală, care prezintă importante calităţi nutritive și constituie un aliment de bază pentru populaţii renumite prin longevitatea şi sănătatea lor. Totodată, Marius nu se oprește aici, zilnic participând la diferite seminare și conferințe, și spune că cultura alimentației corecte, tot mai mult ia amploare în țara noastră și este mândru că contribuie la dezvoltarea acesteia.

separator

Astfel, m-am aventurat, să aflu mai multe detalii despre proiectul „Spirulina Verde – Viu”, dar și despre ce înseamnă  un stil sănătos de viață și cum să combinăm spirulina cu alte alimente. 
  • unicamdunica.mdCum a început totul? De unde ți-a venit ideea de a aduce pe piața din Republica Moldova acest produs?

  • Marius D.Consumăm spirulina vie în familie de peste patru ani, iar ideea de a aduce pe piață spirulina a fost una spontană. Totul a început ca o aventură și într-un final am obținut niște rezultate extraordinare.
  • unicamdunica.mdCe este de fapt spirulina?

  • Marius D.Este un aliment inteligent! Este cea mai nutritivă mâncare din lume. Practic, cu o dietă bazată doar pe spirulină și apă putem trăi o viață plină de energie.

  • unicamdunica.mdUn smothie pe bază de spirulină poate înlocui micul dejun sau cina?

  • Marius D.Poate înlocui atât micul dejun cât și cina, cu siguranță smoothie-urile cu un nivel caloric ridicat trebuie consumate la mic dejun, pentru că dimineața sunt focarul digestiei. Astfel, spirulina ne crește nivelul de energie și caloriile nu se depun.

  • unicamdunica.mdCe efecte beneficie are această algă marină pentru sănătate?

  • Marius D.Purifică sângele, echilibrează nivelul de colesterol, este un tonifiant și energizant, îmbunătățește sănătatea mintală, combate procesele oxidative, întărește sistemul imunitar și stimulează producerea de anticorpi.
  • unicamdunica.mdDe unde vine cultura unui stil sănătos de viață? Se respectă și în familia ta?

  • Marius D.Împreună cu familia am renunțat la carne, acum patru ani. Ne ghidăm după un concept pentru a menține stilul sănătos de viață, si anume: Hidratare corectă, Nutriție corectă, Mișcare și Detoxifiere.
  • unicamdunica.mdCun păstrăm spirulina?

  • Marius D.Unica metodă de conservare în viață a tuturor proprietăților nutritive a spirulinei vii este la congelator.
  • unicamdunica.mdCare este cantiatea de spirulină recomandată? Și cum este mai bine de o consumat: în pastile, congelată sau în praf?

  • Marius D.Uscarea, mărește perioada de valabilitate a unui produs, dar îi scade proprietățile, sau le distruge aproape complet. Spre exemplu: un măr proaspăt este în mod clar mai sănătos decât cel copt. Așa că, înțelegem intuitiv cu toții acest lucru. Aceeași este valabil și pentru spirulină. În acest proces de uscare spirulina iși pierde calitățile. Iar cantitatea recomandată este de 1 cutiuță cu 42 de grame de spirulină vie.
  • unicamdunica.mdCum reacționează moldovenii la ideea de a duce un mod corect de viață, incluzând spirulina în alimentația lor?

  • Marius D.Există multă necunoștință în domeniul stilului sănătos de viață, dar facem pași mari in această direcție. Biorganic, Wheatgrassbar, Smoothie-bar, Detox Delivery, Pure Cakes etc, numeroasele workshop-uri și conferințe de nutriție ne sunt dovada. Spirulina este un produs mai puțin cunoscut la noi, însă cultura consumului ia amploare și sunt foarte entuziasmat că contribui la dezvoltarea acesteia.
  • unicamdunica.mdCine ar trebui să consume spirulina?
  • Marius D.Toți cei cărora le pasă de propria sănătate. Este un produs care poate fi consumat de oricine, copii, tinerii, bătrânii, femeile insărcinate și sportivii.
  • unicamdunica.mdCare este prețul a 100 de grame de spirulină în Moldova? Orice îți poate permite să o procure?

  • Marius D.Prețul unei boxe de 672 de grame costă 600 de lei, iar o boxă de 1260 de grame – 1100 de lei.
  • unicamdunica.mdCe planuri de viitor ai?

  • Marius D.În viitorul apropiat voi extinde această afacere. Am reușit să obțin o investiție, cu ajutorul căreia vom lansa împreună cu partenerii mei acest produs unic pe piața din România. Avem deja câteva proiecte care vor fi lansate pe parcursul acestui an și sper să distribuim acest super-aliment în toată Europa.
  • unicamdunica.mdCare este motto-ul după care te conduci în viață?

  • Marius D.Perseverența este cheia pentru a obține ceea ce iți dorești!!!

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Sezonul de vară se apropie și femeile sunt tot mai preocupate de silueta lor. Pierderea în greutate nu este benefică doar pentru aspectul fizic, ci și pentru sănătatea organismului.

Peștele se încadrează pe lista cu alimente sănătoase și cu multiple beneficii pentru organism. Se prepară ușor și poate fi integrat într-o mulțime de rețete simple și delicioase. Peștele este bogat în nutrienți care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, dar și să pierzi în greutate.

Consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate

Peștele este o parte esențială a dietei mediteraneene. Mulți nutriționiști sunt de părere că această dietă este esențială pentru a pierde în greutate și că peștele este o parte importantă a succesului pe care îl poți avea în lupta cu kilogramele în plus.

Fiind o sursă excelentă de proteine, peștele te poate ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta poți să controlezi mult mai ușor aportul de calorii pe care îl consumi zilnic.

O dietă săracă în proteine te va face să te simți tot timpul flămândă, ar acest lucru poate duce la consumul de gustări rapide, dar nesănătoase. Proteinele de înaltă calitate pot ajuta, de asemenea, la o digestie mult mai bună.

Peștele gras, precum somonul, este bogat în acizi grași Omega-3 care sprijină sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și îți conferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai jos găsești și alte motive pentru care consumul de pește te-ar putea ajuta să pierzi în greutate.

Vei consuma mai puține grăsimi nesănătoase prin introducerea peștelui în dieta ta

Nutriționiștii sunt de părere că vei ajunge să consumi mai puține grăsimi nesănătoase dacă incluzi peștele în dieta ta. Spre deosebire de carnea roșie, carnea albă de pește este mult mai sănătoasă.

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în alți nutrienți esențiali. În plus, peștele se potrivește cu o mulțime de garnituri delicioas eși sățioase.

Cel mai adesea nutriționiștii recomandă somonul. Acesta este considerat un pește cu valori nutritive excelente pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. 

Peștele este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți

Pe lângă proteine și acizi grași Omega-3, peștele mai are și alte beneficii în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Peștele este sărac în calorii, ceea ce înseamnă că poate fi integrat cu ușurință într-un plan de slăbire. O porție de pește poate conține chiar și 30 de calorii.

Peștele este sursa de proteine cu cele mai puține calorii. O bucată de carne de vită poate conține chiar și 56 de calorii. Specialiștii recomandă să gătești peștele fără să folosești alte surse extra de grăsime.

Cel mai bine este să-l prepari la cuptor, la grătar sau fiert. În felul acesta te vei asigura că ai pe masă un meniu echilibrat. Dacă îți dorești să experimentezi în bucătărie, atunci poți încerca rețete de sushi. Este o metodă ideală de a integra peștele în dieta ta.

Peștele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nivelul zahărului din sânge joacă un rol esențial când vine vorba de pierderea în greutate. O sursă de proteine, precum peștele, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Peștele gras, precum somonul sau tonul, ajută inclusiv la îmbunătățirea sănătății inimii. Pe lângă pierderea în greutate, vei avea un corp mult mai sănătos și mai puternic.

Dieta trebuie completată de un stil de viață sănătos. Astfel, specialiștii recomandă ca exercițiile fizice să nu facă excepție din programul de slăbire a oricărei persoane.

sursa

Un gigant românesc, apărut pe piață, se bate direct cu McDonald’s și KFC!

Lanțul românesc de fast food FRYDAY, condus de antreprenorul sucevean Lucian Florea, își continuă ascensiunea rapidă pe piața alimentară locală, confruntându-se direct cu giganții mondiali KFC și McDonald’s, scrie mesajul.ro.

Cu o investiție de peste 1,5 milioane de euro, FRYDAY a inaugurat cel mai recent restaurant în Vaslui, o unitate de tip drivethru specializată în burgers și fries, conform informațiilor furnizate de BussinesMagazin.

Lucian Florea, fondatorul lanțului, a declarat că acesta este doar începutul unei extinderi agresive. În următoarele două luni, FRYDAY va deschide alte trei restaurante în Pitești, Sibiu și Galați, urmând ca până la finalul anului să mai fie inaugurate încă trei unități.

„Până în iunie, planificăm să deschidem alte trei restaurante în Pitești, Galați și Sibiu, investind peste 1,3 milioane de euro. Scopul nostru este să ajungem la 15 unități până la finalul acestui an, consolidându-ne prezența în orașe noi, precum Galați, Pitești și Sibiu, dar și extinzându-ne în orașele în care deja suntem prezenți, cum ar fi Timișoara și București”, a declarat Florea.

FRYDAY, care are în prezent unități în mall-urile din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Alba Iulia, Craiova și Arad, își propune să accelereze ritmul de expansiune și să își crească cifra de afaceri de peste trei ori față de anul precedent, estimând un bilanț de peste 70 de milioane de lei pentru acest an.

„Anul 2024 este un an în care vom apăsa pedala accelerației și pe care îl proiectăm cu o creștere a cifrei de afaceri de peste trei ori față de 2023. Avem un forecast de peste 70 de milioane de lei pe bilanțul din acest an”, a adăugat Florea.

Pentru a susține această expansiune rapidă, FRYDAY își propune să-și consolideze resursele de middle și top management, iar recrutarea va fi făcută prin intermediul unui proces de headhunting, pentru a asigura succesul planurilor extrem de agresive pentru 2025, care vizează deschiderea unei locații noi în fiecare lună, totalizând 12 noi locații în acel an.

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

sursa

Cele mai eficiente modalități de comunicare într-un cuplu
Articolul anterior
Află care sunt cele mai răzbunătoare zodii
Articolul următor