Concluzia unui studiu: cea mai „rea” prietenă este de fapt cea care îți dorește ceea ce este cel mai bine pentru tine

Cuvintele uneori pot fi foarte dureroase, cu toate acestea încerci mereu să fii înconjurată de cei mai buni prieteni posibili, chiar dacă unii dintre ei pot fi insuportabili pentru că atitudinea lor dură îți arată direcția greșită și acest lucru doare la fel ca o înțepătură de ac. Acest lucru te poate face să crezi că ei sunt foarte răutăcioși, însă știința spune că nu este cazul.

separator

Conform unei cercetări publicate în Psychology Science, oamenii care au tendința de a face pe alții să experimenteze empatii negative, cred că impactul acestor emoții va fi benefic pentru ei.

Cercetarea a fost realizată în cadrul Universității din Plymouth de către savantul psiholog Belén López-Pérez pe un eșantion de 140 de adulți. López-Pérez explică faptul că, în majoritatea cazurilor, prietenii apropiați vor face ca frica să te ajute, chiar dacă te vei supăra pe ei.

„Am arătat că oamenii pot fi „cruzi pentru a fi buni”, adică pot decide să facă pe cineva să se simtă mai rău dacă această emoție este benefică pentru acea persoană, chiar dacă acest lucru nu implică un beneficiu personal pentru ei”, a spus López-Pérez.

Au existat alte studii care sugerează că oamenii pot căuta să înrăutățească starea de spirit a altei persoane pentru câștigul propriu. Dar în baza studiilor lor și examinării comportamentului neegoist, López-Pérez și colegii lui se întrebau dacă ar putea exista circumstanțe în care oamenii ar înrăutăți starea altor persoane din motive altruiste.

sursa

alte Articole interesante