Lilu: “Nu sunt un orator, sunt un om al emoţiilor!”

A avut loc primul seminar motivaţional „Fericirea e la îndemâna oricui”, organizat de Lilu. Timp de două ore, prezentatoarea tv a reuşit să le inspire, să le motiveze şi să le facă să zâmbească pe toate femeile din sala Filarmonicii Naţionale.

separator

“Nici nu am simţit cum au zburat două ore. Femeia aceasta e plină de optimism, e o plăcere să o asculţi. Mai aşteptăm seminare de aşa gen”, spune Valeria G.

“Îmi doream demult să o văd şi să o ascult pe Lilu, dar nu în faţa sticlei. Am învăţat atâtea de la acest seminar…şi să mă accept aşa cum sunt, şi să mă bucur de tot ceea ce am, şi să mă iubesc mai mult. Nişte sfaturi de nota 10”, zice Irina P.

_MG_9066 _MG_9095 _MG_9096 _MG_9107
_MG_9114

Dacă nu ai fost prezentă la eveniment, îţi trecem în revistă cele mai bune sfaturi de la Lilu.

  • Primul lucru pre care vă îndemn să-l faceţi, este să vă acceptaţi. Viaţa nu iubeşte copii la indigo, viaţa iubeşte unicitatea, spunea Osho. Nu vă comparaţi cu nimeni. Mulţi mă întreabă dacă am idoli- nu, nu am. Eu am forma mea de exprimare, forma mea de manifestare. De ce ar trebui să învăţ de la cineva cum să vorbesc, cum să mă mişc? Vă îndemn şi pe voi să vă acceptaţi, să vă iubiţi aşa cum sunteţi. Să vă spuneţi în fiecare dimineaţă că sunteţi frumoase.
  • Fiţi încrezute în voi, nu vă mai temeţi. Viaţa e ca un instrument muzical, trebuie să învăţaţi să cântaţi la el, trebuie să învăţaţi să trăiţi. Am fost născuţi pentru a experimenta, pentru a comunica, pentru a evolua.
_MG_9059 _MG_9071
  • Iubiţi-vă pentru că atunci când un om se iubeşte, el răspândeşte iubire în jur. Zâmbiţi în fiecare zi pentru o faţă zâmbitoare deschide foarte multe uşi. Aveţi grijă ce cuvinte vă spuneţi vouă în fiecare zi. Toate lucrurile se repară sau se aruncă, iar emoţiile pe care nu le-aţi trăit rămân în voi…şi se otrăvesc. Şi-atunci vă îmbolnăviţi, rămâneţi încruntate, supărate pe viaţă pentru că nu a-ţi fost adevărate. Fiţi echilibrate cu voi! Spuneţi-vă: sunt frumoasă, sunt deşteaptă, sunt fenomenală!
  • Staţi în singurătate. Meditaţi! Ascultaţi-vă! Aflaţi de ce aveţi nevoie pentru a fi fericite. Analizaţi toate gândurile care vă vin în minte. Nu judecaţi! Nici oamenii, nici faptele, nici lucrurile.
_MG_9086 _MG_9111
  • Fiţi recunoscătoare. Mulţumiţi în fiecare zi. Noi plângem că nu avem maşină luxoasă, că nu avem casă, că nu avem inele, dar nu ne gândim că unii oameni nu au ce mânca, nu au cu ce mânca. Noi atât de multe lucruri putem să facem şi nu suntem recunoscători pentru asta. Vrem întotdeauna mai mult şi mai mult. Spuneţi mulţumesc pentru că sunteţi sănătoase, pentru că aveţi copii sănătoşi, pentru că puteţi merge. Nu trebuie să stea totul la picioarele voastre, trebuie să meritaţi asta.
  • Spuneţi oamenilor dragi că îi iubiţi pentru că nu se ştie când e ultima dată.Îmbrăţişează-ţi părinţii, copiii, buneii!
  • Nu renunţaţi la visele voastre! Munciţi pentru a le realiza. Credeţi în voi, fiţi fericite acum şi aici. Nu amânaţi fericirea!

_MG_9122
_MG_9113
 
_MG_9124

O sumă generoasă din vânzarea biletelor la seminar a fost donată Verei, o femeie bolnavă de cancer stadiul 4 care are 3 copii.

Text: Sorina Ţurcanu

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Ce mănânci seara ca să nu te îngraşi
Articolul anterior
5 reguli de aur pentru prevenirea bolilor de ficat
Articolul următor