Olga Calinici face magie în bucătărie! Deserturile ei sunt adevărate opere de artă

A început să gătească, încă din fragedă copilărie, când mirosul de vanilie și copturi cu diferite umpluturi împânzea toată casa, mai ales de sărbători. Vorbim de Olga Calinici, o tânără mămică din Capitală, care a ales să-și urmeze pasiunea de a găti deserturi gustoase, sănătoase, dar și foarte frumoase.

separator

Am fost curioasă să aflu totuși, mai multe despre pasiunea Olgăi Calinici. De aceea, am provocat-o la un interviu despre perseverență, originalitate și împlinire sufletească.
  • unicamdunica.mdCum a început totul?

  • Olga C.Sunt o mare amatoare a dulciurilor, îmi place să le savurez și să le gătesc. Pentru sărbătorile de familie mi-am dorit ceva mai deosebit, tort din ingrediente delicioase, poate chiar exotice, dar sănătoase, de cea mai bună calitate, combinații de gust noi și pe lângă toate astea cu un aspect minimalist și laconic. Așa am făcut primii pași spre torturi mai altfel decât obișnuiam până atunci. Așa am însușit metode și tehnici noi, am descoperit pentru mine multe ingrediente noi și le-am redescoperit pe cele care le credeam cunoscute deja. Prietenii și rudele au fost cei care au remarcat schimbarea. Tot mai des primeam sfaturi să ofer deserturile unui public mai larg, iar primele comenzi au urmat practic imediat. Asta m-a motivat enorm să-mi intensific eforturile și pasiunea mea față de deserturi a devenit ceva mai mult.
  • unicamdunica.mdDe unde te inspiri?

  • Olga C.Surse care mă inspiră sunt multe, de la instagram, filme până la cărțile top ale chefilor din întreaga lume. Participarea la numeroase masterclass-uri și workshop-uri cu patisieri de talie internațională mă motivează enorm, îmi lărgesc orizonturile și mă ajută de fiecrae dată, să-mi depășesc limitele.
  • unicamdunica.mdCum ți s-a schimbat viața de când ai început să faci aceste delicii culinare?

  • Olga C.Acum sunt mult mai fericită, am senzația că  am mai găsit o bucățică de mine. Confucius a zis-o perfect: „Dacă-ți place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viața ta”. Așa este, confirm ideea. Creez deserturile mele cu o pasiune și o dragoste enormă, o fac așa cum simt.
  • unicamdunica.mdCum îți prezinți produsele și cine de fapt sunt clienții tăi?

  • Olga C.Lumea îmi cunoaște produsele de pe pagina mea de facebook – cake ok și instagram. Mai nou printre clienți se numără și multe companii de la noi care prețuiesc gustul rafinat, au dorința și plăcerea de a încerca ceva nou, preferă să consume produse sănătoase, naturale de o calitate selectă. Apreciază designul și decorul stilat, modern, minimalist.
  • unicamdunica.mdCât timp îți ia să decorezi o tortă sau o prăjitură? Și ce fel de ingrediente folosești pentru aceasta?

  • Olga C.Din punctul de vedere a muncii și efortului, decorul e doar un vârf de aisberg, dar e la fel de important ca și conținutul. De obicei, decorarea nu durează mai mult de o oră, dar prepararea unor elemente de decor, cum ar fi florile și elemente din ciocolată, fructele din mousse pot dura chiar zile întregi. E important să menționez că pentru decorare la fel folosesc doar ingrediente naturale și sănătoase. Velour-ul din ciocolată belgiană e una din tehnicile mele preferate de decorare, e fin, cu aspect de catifea, gustos, permite să savurezi gustul umpluturilor din plin. Nu folosesc pasta de zahăr (unii o confundă cu marțipan), premixuri pe cofetărie, frișcă vegetală și alte produse nocive.
  • unicamdunica.mdCare este cel mai impresionant desert pe care l-ai pregătit?

  • Olga C.Recent am gătit o tartă- Willy Tonka, după rețeta renumitului chef Hans Ovando, fără îndoială, a fost cel mai complicat si cel mai interesat desert pregătit de mine până acum. Plin de texturi și arome diferite, gustoase și rafinate, perfect combinate între ele. Sable de alune crocant la bază, streusel fărămicios, financier spongios – 3 texturi diferite de aluat și 5 tipuri de umpluturi! De la atâtea arome, receptorii devin nebuni. O combinație uimitoare de ganaș pufos cu boabe tonka și vanilie, namelaka-praline, toffee, gem de caise cu note ușoare de lămâie, cremă mascarpone – te fac să simți o plăcere gastronomică enormă!
  • unicamdunica.mdCe calități trebuie să deții ca să reușești în această meserie?

  • Olga C.Trebuie să fii gata să muncești foarte mult, răbdarea aici e calitatea de bază. La fel e foarte importantă creativitatea, perseverența, autodisciplina și curajul. E foarte important să fii în continuă dezvoltare, mereu să înveți ceva nou, apoi să știi cum să aplici și să combini tehnicile noi cu cele deja cunoscute.
  • unicamdunica.mdCare este motto-ul, după care te ghidezi?

  • Olga C.„Nu vei avea niciodată succes, dacă nu faci ceea ce îţi place.” (Dale Carnegie)
  • unicamdunica.mdAcasă obișnuiești să-ți răsfeți familia cu gustoșenii gătite de tine?

  • Olga C.Da, sigur îmi place să gătesc și nu doar dulciuri.

  • unicamdunica.mdCrezi, că totul ce se întâmplă în viață nu este întâmplător?

  • Olga C.Totul ce întâlnim în viață are un scop. Nu sunt persoana care crede în coincidențe. De noi înșine depinde mult mai mult decât ne putem imagina sau crede. Majoritatea lucrurilor ce ni se întâmplă pe parcursul vieții sunt derivate de alegerile care le-am făcut în trecut și posibil chiar sunt interconectate cu deciziile din viitor.
  • unicamdunica.mdCare sunt planurile tale de viitor ai?

  • Olga C.Marele vis al meu e propriul magazin cu deserturi, cu un design unic la exterior și adevărate opere de artă în interior.

alte Articole interesante