Augustina Șiman: “ Nu îi povesti iubitei tale despre fostele relații”

Majoritatea bărbaților spun că femeile sunt asemena unui paradox, pe cât de sincere, pe atât de misterioase și că aproape niciodată nu știu ce vor cu adevărat. O altă versiune ar fi că este imposibil să înțelegi femeia și că numai Dumnezeu știe ce se ascunde în inima ei. Totuși, aceste stereotipuri pot fi demolate cu multă dragoste. De ce anume cu dragoste? Pentru că femeia poate fi înțeleasă, doar atunci când este iubită.

separator

17555510_714023032099304_1447885395_n

Autoarea Augustina Șiman cunoaște parcă în detaliu dorințele și așteptările fiecărei femei în parte. Zici că ne citește gândurile și știe exact cum bărbații iubiți ar putea să ne facă fericite. Puțin mai diferită, un pic mai impunătoare, dar la fel de romantică și sensibilă, Augustina Șiman, de această data, oferă câteva sfaturi bărbaților care își doresc ca femeile de lângă ei să se simtă împlinite.


„… și parcă n-are importanță unde o găsești: în fața oglinzii aranjându-și concentrată șuvița aceea încăpăținată de păr și zâmbindu-ți deândată ce descoperă că o urmărești, pe jumătatea ei de pat citind încruntată fragmente din realități străine sau în sufragerie întrebându-te cu sinceră îngrijorare dacă noua ei rochie din mătase neagră, vaporoasă, cu un decolteu în formă de V și croit cu marginea din dantelă i se potrivește.

-Fă-o ca, în preajma ta, oglinda, jumătatea de pat și rochia să îi pară în plus… Cheam-o către tine și reține-o cât mai mult în brațele tale ca să memorizeze cât de frumoasă este.
– Indiferent de anii petrecuți împreună nu uita încă să îi mai faci suprize, cumpără două bilete la piesa ei preferată de teatru, mergeți la resturant după serviciu, planifică o călătorie pentru voi – resuscitează-i feminitatea și vei fi uimit cât de repede va fi resuscitată și dragostea voastră.
– Niciodată să nu lași timpul să fundamenteze crezul și certitudinea apartenenței voastre reciproce unul celuilalt – or gândul că poate pleca oricând o face să rămână… frumoasă, înflorită, radiantă.
– Permite-ți uneori, de față cu ea, când iese din casă purtând rochia mulată și Chanel No. 5, să oftezi, în glumă, cu o ușoară neliniște, și vei avea alături întotdeauna versiunea ei plină de grație adusă la superlativ.
– Bucătăria nu e locul ei, bucătăria e locul vostru – spațiul unde puteți partaja impresiile zilei care s-a trecut, planurile pentru săptămânile care vin și dezvoltă abilitățile voastre culinare comune. Ea nu este menajera ta, este colega cuiva de serviciu, este șefa cuiva, dar este iubita/soția ta… iar faptul că e femeie nu o face mai puțin obosită după o zi plină de 8 ore de muncă. O să vă partajați nu puține sfaturi valoroase în timp ce tăiați împreună legumele pentru salată, crede-mă.
-Că tot veni vorba despre partaj… ascult-o și încearcă să o auzi. Caută răspunsuri și explicații când le caută ea… Rămâi când s-ar abandona pe sine. Cazi în genunchi când cade și ea… culege visurile și speranțele ei împrăștiate pe jos și ridicați-vă împreună… devino drumul către ea însăși de fiecare dată când îl uită.
-Nu îi povesti despre fostele relații, nici măcar ca să o măgulești spunându-i, comparativ, cât de fericit ești acum alături de ea… fiindcă în momentele când o să vă certați, inevitabil, își va exlica totul prin legături, imaginare, încă existente dintre tine și trecutul tău. Pentru că brusc o să vii cu bagaj… și parcă nu o să te mai iubească pe tine, ci tot ceea ce ai devenit după alte femei… Fiindcă va fi tentată să își dea un număr…
-Etalează-o, cu mîndrie și încredere, familiei, prietenilor și oamenilor dragi ție – centrează-o în universul tău și iubește-o… mai mult ca ieri și mai puțin ca mâine.
-Deși suntem cu toate atât de diferite, prea multe similitudini ne fac femei… Ne supărăm mai des pe lucrurile care nu s-au întîmplat decât pe cele care s-au întîmplat… altmiteri dacă se întîmplă ceva plecăm, dispărem (în lume sau în noi însene). Nu avem probleme în a nu ne vocifera sentimentele, avem probleme în a le reține uneori. Hiperanaliza înseamnă, în cazul nostru, o hiperbolizare a intuiției și nu a argumentelor raționale. Ne stă bine tuturor pe tocuri și întotdeauna o să ne displacă colega ta de la serviciu, bancurile căreia ni le povestești acasă.
Prin urmare nu are importanță dacă prietena/soția ta e roșcată, brunetă sau blondă, dacă e leu, balanță sau rac… atâta timp cît o faci să se simtă frumoasă, feminină, seducătoare, egală ție, auzită și în siguranță, unică și iubită… în preajma ta ea va fi fericită, întodeauna.”

17577901_714022988765975_1860360081_n

 

alte Articole interesante