Ce spune luna în care te-ai născut despre destinul tău

În dependență de luna în care te-ai născut se formează caracterul și destinul unei persoane. Află cum te comporți și ce îți rezervează destinul în funcție de luna nașterii.

separator

Ianuarie

Dacă te-ai născut în luna ianuarie, ești o persoană ambițioasă, care își ia sarcinile în serios. Îți place să înveți lucruri noi, dar nu le ții pentru tine, ci ai grijă să îi înveți și pe ceilalți. Îți place să critici și cauți mereu defectele și slăbiciunile celorlalți, motiv pentru care îți vei pierde mulți prieteni. Cei care rămân, însă, lângă tine, nu vor regreta, pentru că îți place să îi faci fericiți pe oamenii la care ții. Ești o fire independentă și te-ai născut să fii un lider, așa că ai toate șansele să ai o carieră de succes. Creativitatea și ingeniozitatea cu care ai fost înzestrat te vor ajuta să rezolvi multe probleme, iar ceilalți vor apela frecvent la tine. Bărbații au mai multe șanse de reușită decât femeile.

Februarie                                             

Persoanele născute în luna februarie sunt inteligente, dar sunt schimbătoare. În general, sunt caracterizate de loialitate și onestitate, dar se răzvrătesc primele, atunci când se simt îngrădite. Iubesc libertatea și țintesc sus pe scara socială, însă nu vor face niciun compromis pentru a ajunge acolo. Pentru oamenii născuți în această lună, oamenii sunt mai importanți decât banii sau succesul și vor fi de multe ori răniți, din cauza firii lor sensibile. Bărbații au tendința de a se lăsa conduși de femeile din viața lor, mai ales în tinerețe.

Martie

Oamenii născuți în această lună sunt plini de farmec, deși pot fi considerați timizi și rezervați de ceilalți. Sunt firi secretoase și își fac cu greu prieteni, însă odată ce s-au apropiat de cineva, vor fi plini de căldură. Sun greu de scos din sărite și au, în general, încredere în ceilalți. Dacă intri în această lună, află că ai mari șanse să ajungi faimos. Vei face bani cu ușurință, dar îi vei pierde la fel de repede.

Aprilie

Dacă te-ai născut în aprilie, ești o persoană plină de viață, care se decide repede, dar ajunge deseori să regrete ce a hotărât inițial. Iubești să fii în centrul atenției, dar știi să fii alături de ceilalți, atunci când au nevoie. Firea ta blândă se schimbă, însă, când ești scos din sărite și obișnuiești să te răzbuni pe oamenii care ți-au greșit. Ceilalți te percep ca fiind încăpățânat și impulsiv, dar și creativ, sexy și inteligent. Când îți pui ceva în cap, nimic nu te va opri din drumul tău!

Mai

Oamenii născuți în această lună sunt încăpățânați și se enervează repede. Cu toate acestea, sunt plăcuți ușor de ceilalți se bucură de multă atenție. Sunt capabili de sentimente profunde și sunt înzestrați atât cu frumusețe interioară, cât și exterioară. Persoanele născute în mai pun mare preț pe exprimarea liberă și au înclinații spre meseriile artistice, precum muzician, actor sau scriitor. Pun foarte mare preț pe prieteni, dar au, în același timp, o nevoie exagerată să fie singuri. Reușesc să își găsească liniștea când stau singuri, în natură.

Iunie

Dacă te-ai născut în prima lună de vară, află că ești o persoană cu viziune, politicoasă și atentă întotdeauna la ce spune. Ești o fire sensibilă și te impresionează bunătatea celorlalți. Ai o idee despre orice și ești întotdeauna dispus să încerci lucruri noi. Firea ta prietenoasă îți va aduce, însă, multă suferință, pentru că ești ușor de rănit și îți revii greu după astfel de situații. Îți plac glumele, hainele și prietenii și ai mari șanse să ai o carieră de succes în domeniul artistic. Nu îți plac copiii, dar ții mult la oamenii mai în vârstă din familia ta.

Iulie

Tu ești o persoană sinceră și amuzantă, care își face ușor prieteni. Nu îți ieși ușor din fire, dar când o faci, ai tendința de a deveni agresiv. Nu ai dorințe de răzbunare, dar nu uiți niciodată o persoană care ți-a greșit. Pui mare preț pe familie i ești dispus să faci orice, pentru a-ți proteja relațiile personale. Oamenii născuți în această lună au tendința de a fi excentrici, mai ales când vine vorba de felul în care se îmbracă și obiceiurile pe care le au. Multe persoane născute în această lună au fost înzestrați cu minți geniale, dar sunt, în același timp, foarte sensibili și predispuși la depresie.

August

Dacă te-ai născut în această lună, prietenii tăi sunt norocoși să te aibă, pentru că ești o fire veselă, care face întotdeauna cele mai multe glume. Ai calități de lider, ești curajos și nu ai nicio problemă să îți asumi riscuri. Atitudinea ta jovială dispare, însă, cu ușurință, când ceva nu îți convine și devii foarte agresiv. Pui preț pe căsnicie și ai tendința de a vedea ce este mai bun în ceilalți. Ai șanse mari să ocupi o funcție importantă în comunitatea din care faci parte, dar riști să ai probleme de sănătate, din cauza responsabilităților pe care le ai. Vei faci bani foarte ușor.

Septembrie

Oamenii născuți în această lună adoră să îi critice pe ceilalți și să le scoată în evidență greșelile. Sunt persoane muncitoare și au o memorie foarte bună, iar activitatea lor preferată este să caute informații. Sunt foarte organizate și au o inteligență ridicată, însă sunt predispuse spre depresie. Pot ajunge oameni de succes, însă își pun singuri obstacole, pentru că analizează totul foarte mult.

Octombrie

Dacă te-ai născut în această lună, înseamnă că ești o persoană atractivă și suavă, a cărei frumusețe interioară reușește să îi farmece pe ceilalți. Pui preț pe prieteni, dar ai tendința de a fi egoist. Ești ușor de rănit, dar îți revii la fel de repede. Ai foarte mult noroc, iar atunci când îți pui ceva în minte, reușești să obții. Ai și o parte întunecată, care este scoasă în evidență în momentul în care ești contrazis. Nu uiți oamenii care ți-au greșit și ai grijă să te răzbuni de fiecare dată. Dacă reușești să îți învingi demonii interiori, îți vei atinge toate scopurile în viață. Ai potențial să ajungi un lider în domeniul tău.

Noiembrie

Oamenii născuți în noiembrie sunt pozitivi și plini de viață, au multe idei și reușesc să vadă în perspectivă. Au o minte sclipitoare și pot deveni buni doctori. Sunt firi sensibile, iar această trăsătură îi predispune la probleme de sănătate și boli psihice.

Decembrie

Dacă te-ai născut în această lună, ești înclinat spre filosofie și ai tendința de a analiza toate aspectele vieții. De obicei, ești norocos și găsești dragostea cu ușurință. Ai o viață socială activă, iar uneori îți ignori responsabilitățile, de dragul distracției. Te consideri atât de norocos, încât îți asumi riscuri periculoase și poți pierde multe oportunități din această cauză. Vei atinge succesul, în momentul în care vei realiza că nu ești nemuritor.

Sursa

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Acestea sunt semnele că partenerul şi-a pierdut interesul. Psihoterapeut: „Atunci vezi clar că e o problemă”

Cu trecerea timpului, relațiile de cuplu pot suferi schimbări și, uneori, semnalele subtile pot indica faptul că un partener și-a pierdut interesul.

Este important să fim conștienți de aceste semne, a arătat bioenergoterapeutul basarabean Lidia Fecioru la emisiunea „Adevăruri ascunse”, de peste Prut, scrie antena3.ro.

Primul semn că partenerul de viaţă şi-a pierdut interesul este că nu-și face timp pentru tine, se reține cu prietenii, ar sta mai mult la serviciu, stă pe telefon şi altele asemenea, a arătat Lidia Fecioru.

Potrivit ei, o astfel de persoană caută tot timpul să aibă gașcă, să nu cumva să fie doar cu partenerul. „Că atunci se diminuează atenția și vezi clar că e o problemă”, a spus ea. 

Un alt semn al distanțării emoționale este lipsa romantismului. „Nu mai există romantismul. Uită să mai cumpere o floare, uită să facă complimente, uită să dea atenţie”.

Şi faptul că nu te consideră o prioritate poate fi un semn că legătura dintre voi s-a slăbit.

Atenţie la partenerul care nu se ceartă niciodată! „Sunt cupluri care se despart în tăcere, care nu s-au certat niciodată dar se despart”, a spus Lidia Fecioru. Potrivit ei, când nu dezbați o situație tensionantă înseamnă că nu-ți pasă de celălalt ori a început să nu-ți pese.

Când nu te mai cerți înseamnă că nu-ți mai pasă

Dacă partenerul începe să fie nervos, aparent fără motiv, ar putea fi un alt semnal de alarmă.

Întreabă-ți partenerul ce-l enervează cu adevărat, îndeamnă Lidia Fecioru.

Comunicarea deschisă este cheia în astfel de situații. 

Înainte de a trage concluzii, încercați să discutați despre preocupările voastre și să explorați împreună posibile soluții.

Lidia Fecioru este originară din Republica Moldova, acolo unde a absolvit Facultatea de Medicină, specializarea Medicină Legală. Tot în Republica Moldova a și lucrat, pentru o vreme, ca medic legist la Departamentul de Crimă Organizată din Chișinău. În anul 1991, Lidia Fecioru s-a mutat în România, unde și-a deschis propriul cabinet de bioterapie și medicină alternativă.

Dragobetele sărută fetele. Obiceiuri şi tradiții de 24 februarie

Pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele – numit şi Cap de primăvară – ziua în care păsările îşi fac cuiburi, iar tinerii, “ochi dulci”. I se mai spune Sântion de primăvară şi nu întâmplător: creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Întâia şi a doua aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

separator

dragobete1aÎnainte de a vorbi despre Dragobete, trebuie să spunem că Făurar (cum este numită luna Februarie), îşi are numele de la meşterii fauri care, în această perioadă, pregăteau uneltele – în special fiarele de plug – pentru un nou an agrar. Pe de altă parte, odată cu această lună, obişnuitele şezători se încheiau şi pe primul plan erau situate preocupările legate de muncile câmpului, de reparare a uneltelor, de pregătire a seminţelor şi a tuturor celor necesare semănatului, scrie istorie-pe-scurt.ro.

Luna lui Făurar este considerată capricioasă: când plânge, când râde, când viscoleşte, când se năpusteşte gerul spunându-se că Februarie se luptă cu Martie care a luat cu împrumut câteva zile de la fratele său mai mare. Încă de la debutul lunii Februarie, în lumea satului românesc încep pregătirile pentru culturile de primăvară, pentru recolta următoare. 1 februarie aduce Triful viilor, zi în care, printr-un ritual de protecţie, viţa de vie şi pomii se stropesc cu agheasmă, spre a fi ferite de dăunători (boli, lăcuste, viermi şi gândaci). Triful mai este numit şi Năvalnicul şi se spune că ar fi fost un fecior frumos, “căzut din cer, care încurcă cărările fetelor frumoase şi nevestelor tinere. Când intra într-un sat, toată partea femeiască nu-şi mai ţinea firea şi umblau buimace.

Personificare a dragostei pătimaşe, Năvalnicul se reîntrupează în Dragobete la 24 februarie, ca simbol al dragostei curate a tinerilor, asociată la români cu ciripitul şi împerecherea păsărilor de pădure al căror patron este. Numit şi Cap de primăvară, (fiindcă din această zi debutează primăvara) Dragobetele este asociat şi cu zeul Cupidon – din mitologia romană, cu Eros, din cea greacă. I se mai spune şi Ioan Dragobete, Drăgostiţele sau Logodna păsărilor. Dragobetele aduce în vremurile noastre răsunete ale unor practici de propieţiere, ce face legătura cu un nou an roditor, cu înnoirea firii, cu o primăvară ce se doreşte a fi propice pentru semănat. Prin excelenţă o sărbătoare a fertilităţii, fiind ziua constituirii perechilor, atât pentru păsări, care îşi fac noi cuiburi sau le repară pe cele vechi, cât şI pentru oameni. Băieţii încearcă să intre în graţiile fetelor pe care le admiră, Dragobetele fiind o sărbătoare a îndrăgostiţilor, de aici şi expresia “Dragobetele sărută fetele”. Cât despre bărbaţii însuraţi, se zice că, în această zi, nu este bine să le supere pe femei! Nu e bine să te cerţi cu soţia în casă nici c-o altă femeie, că-ţi merge rău. De la Dragobete, cap de primăvară, se aprindeau în toate zilele prin casă rădăcină de iarbă mare. Dacă timpul era favorabil, fetele şi feciorii adunaţi în cete ieşeau la pădure hăulind şi chiuind pentru a culege primele flori ale primăverii, ghiocelui şi brânduşa de primăvară. Din zăpada netopită în ziua de Dragobete fetele şi nevestele tinere făceau rezerve de apă, cu care se spălau la anumite sărbători de peste an.

Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone.

zane_86348000

Obiceiuri şi tradiţii străvechi de sărbătoarea Dragobetelui

Sărbătoarea Dragobetelui are o simbolistică bogată şi interesantă. Dragobetele îngemănează în esenţă sa atât începutul, cât şi sfârşitul – începutul unui nou anotimp şi al reînsufleţirii naturii, sfârşitul desfătărilor lumeşti căci începe Postul Sfânt al Paştelui. În vremuri de demult (în anumite zone chiar şi astăzi!), în această zi de mare sărbătoare, tinerii îmbrăcaţi în straie frumoase, cuviincioase obişnuiau să se strângă în păduri şi să culeagă în buchetele cele dintâi flori ale primăverii. Culesul florilor se continua cu voie bună şi cântece, cu un fel de joc numit “zburătorit”. La ceasul prânzului, fetele porneau în fugă către sat, iar băieţii le fugăreau, încercând să le prindă şi să le dea un sărutat. Dacă băiatul îi era drag fetei, aceasta se lăsa prinsă, ulterior având loc şi sărutul considerat echivalent al logodnei şi al începutului iubirii între cei doi. Înspre seara, logodna urma să fie anunţată comunităţii satului şi membrilor familiei. Cei care participau la sărbătoare, respectând tradiţia, erau consideraţi a fi binecuvântaţi în acel an. Ei vor avea parte de belşug, fiind feriţi în schimb de boli şi febră. Conform anumitor superstiţii din bătrâni, cei care nu sărbătoreau această zi erau pedepsiţi să nu poată iubi în acel an. Acest obicei dat naştere celebrei strigături sau ameninţări glumeţe “Dragobetele săruta fetele!”

Dacă vremea era mohorâtă în această zi, dacă era foarte frig, ploua sau ningea, tinerii se strângeau într-o casă “să facă de Dragobete”, să petreacă, să lege prietenii, să se ţină de jocuri şi ghiduşii. În anumite zone fetele tinere obişnuiau să arunce acuzaţii pentru farmecele de urâciune făcute împotriva rivalelor în iubire. De asemenea, tinerii flăcăi îşi crestau uşor braţul în forma unei cruci şi îşi atingeau tăieturile rostind jurământul de a rămâne pe viaţa fraţi de sânge.Cu ocazia acestei zile, bătrânii satului acordau o îngrijire specială animalelor din ogradă, dar şi păsărilor. Bătrânii credeau că în această zi păsările îşi aleg perechea pe viaţă şi se urnesc în construirea cuiburilor. La sfârşit de iarnă şi început de primăvară, Dragobete oficia nunţirea păsărilor în cer. Sacrificarea animalelor este interzisă în această zi. În rostul împerecherii păsărilor nu ai voie să intervii, se crede. În anumite zone ale ţării, în această zi, tinerii îşi unesc destinele prin logodnă, promiţându-şi credinţa şi iubire.

În vremuri de demult exista obiceiul ca fetele tinere necăsătorite să strângă zăpada rămasă pe alocuri, zăpada cunoscută drept “zăpada zânelor”. Apa rezultată prin topire era considerată ca având proprietăţi magice în iubire şi în descântecele de iubire, dar şi în ritualurile de înfrumuseţare. Se credea că această zăpadă s-a născut din surâsul zânelor. Fetele îşi clăteau chipul cu aceasta apă pentru a deveni la fel de frumoase şi atrăgătoare ca şi zânele. În această zi, fetele trebuie să se întâlnească cu persoane de sex masculin. Altfel nu vor avea deloc parte de iubire de-a lungul întregului an. Totodată, în sate se credea că fetele care ating un bărbat dintr-un sat învecinat vor fi drăgăstoase tot timpul anului.

În anumite sate uitate ale României, din pământ se scot rădăcini de spânz pe care oamenii le folosesc ulterior drept leac pentru vindecarea anumitor boli. Este obligatoriu ca în această zi bărbaţii să se afle în relaţii cordiale cu persoanele de sex feminin. Bărbaţii nu au voie să necăjească femeile şi nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi aştepta o primăvară cu ghinion şi un an deloc prielnic. Atât băieţii, cât şi fetele au datoria de a se veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul. Dacă vor ca iubirea să rămână vie de-a lungul întregului an, tinerii care formează un cuplu trebuie să se sărute în această zi. Lucrările câmpului, ţesutul, cusutul, treburile grele ale gospodăriei nu sunt permise în această zi. În schimb, curăţenia este permisă, fiind considerată aducătoare de spor şi prospeţime. Nu ai voie să plângi în ziua de Dragobete. Se spune că lacrimile care curg în această zi sunt aducătoare de necazuri şi supărări în lunile care vor urma. În unele zone ale ţării, ajunul Dragobetelor este asemănător ca simbolistica noptii de Bobotează. Fetele tinere, curioase să îşi afle ursitul, îşi pun busuioc sfinţit sub pernă, având credinţa că Dragobetele le va ajuta să găsească iubirea adevărată.



Cel mai sexy bărbat din lume s-a îngrășat cu 20 de kilograme!
Articolul anterior
Poveste de dragoste fără de final…Realitatea secolului XXI.
Articolul următor