Cum arată lacrimile la microscop

Plângem de multe ori în viață, fie de bucurie, sau din tristețe, dar niciodată nu ne-am întrebat,  oare cum arată lacrimile noastre la microscop? Fotograful Rose-Lynn Fisher  a vrut să își satisfacă această curiozitate și în timp ce vizualiza mostrele, a observat că fiecare arată diferit,  adica în funcție de  circumstanțele în care fuseseră  produse. Ceea ce înseamnă că orice lacrimă are o poveste aparte.

separator

reprezentativ


Astfel, a luat naştere proiectul „Topografia Lacrimilor”, care surprinde în imagini momente unice din experienţa umană, ilustrate prin intermediul lacrimilor.

Există trei tipuri mari de lacrimi: cele bazale (de umezire a ochilor), cele de reflex (care apar ca răspuns la stimuli) şi cele declanşate de emoții.

Lacrimi de la râs

lacrimi de ris

Lacrimi de la vânt

lacrimi de vint

Lacrimi de tristețe

lacrimi de tristețe

Lacrimi de la tăiat ceapa

lacrimi de taiat ceapa

Fiecare tip de lacrimi conţine substanţe organice diferite şi hormoni specifici, în funcţie de modul în care acestea au fost produse.

De exemplu, lacrimile provocate de emoţie conţin neurotransmițătorul enkefalina, care este un analgezic natural produs de corp în situaţii de stres.

Prin urmare, fiecare lacrimă fotografiată în detaliu spune o poveste despre starea de spirit a acelei persoane, la momentul la care corpul acesteia a produs acea lacrimă.

Dacă până acum aveam senzația că doar fulgii de nea au un aspect foarte interesant atunci când sunt analizați la nivel microscopic, ei bine și lacrimile au un aspect unic atunci cand structura lor este privită mai profund decât doar cu ochiul liber. Nu doar că fiecare lacrimă e unică pentru că încapsulează sentimentele noastre specifice momentului în care aceasta a fost produsă, ci şi pentru că fiecare lacrima arată diferit față de oricare alta.
Sursa

alte Articole interesante