Este demonstrat științific: Aceasta este cea mai relaxantă melodie din lume

Piesa „Weightless”, lansată recent de grupul britanic Marconi Union, a fost denumită „cea mai relaxantă melodie din lume”: un studiu ştiinţific desfăşurat la Mindlab Institution în 2011 a analizat efectul ei asupra oamenilor, arătând că ea influenţează ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres.

separator
A-fost-aleasa-cea-mai-relaxanta-melodie-din-lume--Ascult-o-

Cercetările arată că ea ar reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol – un hormon steroid secretat de organismul uman ca reacţie la stres; de asemenea, reduce considerabil nivelul de anxietate.
Efectul a fost studiat pe 40 de femei, „Weightless” fiind comparată cu alte câteva melodii, pentru a i se evalua efectul relaxant.
Femelilor le-au fost ataşaţi senzori şi li s-a dat sarcina de a rezolva, contra cronometru, teste relativ dificile, pentru a le induce o anumită stare de stres.
Weightless s-a dovedit cu 11% mai relaxantă decât orice altă melodie cu care a fost comparată; cercetătorii au raportat chiar că multe dintre voluntare deveniseră „somnoroase” în timpul testului.
Melodia este însoţită şi de un clip video, cu imagini filmate cu ajutorul unei drone.

Sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante