Localitatea în care oamenii nu divorțează. Iată unde se găsește

Cazurile de divorț nu erau atât de răspândite pe vremea bunicilor, darămite a străbunicilor, dar acum, din păcate, numărul acestora a crescut considerabil. Cu toate acestea, există o localitate în România unde niciun cuplu de căsătoriți nu divorțează, este vorba despre Comuna Biertan din Sibiu. Care este misterul?

separator


Legenda spune că în Biertan un singur cuplu a divorțat în ultimii 300 de ani. Fascinați de această poveste incredibilă, jurnaliștii de la BBC au venit la Biertan să afle ce se întâmplă în această localitate.

“În mijlocul comunei există o biserică fortificată. În această biserică, într-unul dintre cele șapte turnuri ale ei, se găsește o camera micuță, de dimensiunea unei cămări, în care toate cuplurile care aveau probleme în căsnicie veneau să și le rezolve, în trecut. Oamenii erau închiși acolo timp de șase săptămâni, de către preotul localității, și în toată această perioadă trebuiau să găsească o soluție pentru a-și salva căsnicia”, a scris BBC.

„Dacă doi soți s-au certat și nu s-a putut rezolva problema, ei amândoi au fost închiși aici, împreună, într-un spațiu unde trebuia să-și împartă tot ce există, că toate lucrurile există doar o dată. Și trebuiau să intre în vorbă. Ei aveau un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță”, a declarat Ulf Ziegler, preotul actual al comunei Biertan, pentru DIGI24.

“Mulțumită acestei încăperi, în ultimii 300 de ani în Biertan nu a avut loc decât un divorț”, a completat preotul, în interviul acordat BBC.

Nu știm dacă în prezent oamenii mai apelează la această încăpere cu puteri magice, dar un lucru este cert – în Biertan, oamenii continuă să nu divorțeze.

Sursa

alte Articole interesante