“Nu vizionați filmul “Fifty Shades of Grey”!” , recomandă un psihiatru.

“Eu nu doresc s

separator
ă suferi și tu cum suferă oamenii care ajung la cabinetul meu, așa că te avertizez despre noul film “Fifty Shades of Grey”. Chiar dacă nu l-ai văzut, mesajul său otrăvit se înrădăcinează în cultura noastră și poate semăna idei periculoase în mintea ta”, scrie psihiatrul Miriam Grossman.

50-shades-of-grey-_2985754k

““Fifty Shades of Grey” a fost lansat de Valentine’s Day și poți fi indus în eroare că ar fi o romanță, însă nu crede așa ceva!

Filmul este de fapt o relatare bolnavă și periculoasă, împânzită de abuzări fizice și emoționale. Filmul pare foarte atrăgător, neobișnuit, fascinant deoarece actorii sunt foarte buni, plăcuți, au mașini scumpe și avioane… Ai trage concluzia că și Christian și Ana sunt “cool” și că relația lor este acceptabilă.

Iata cateva dintre ideile periculoase promovate de filmul “Fifty Shades of Grey”.

1. Fetele „vor” băieți cum este Christian care să le comande și să fie duri. Nici vorbă!

O femeie sănătoasă mental evită durerea, suferința. Ea dorește să se simtă în siguranță, respectată și bărbatul pe care îl iubește să fie tandru cu ea. Visele sale sunt despre rochia de mireasă și nu despre cătușe.

2. Băieții „vor” o fată ca Anastasia care este supusă, răbdătoare, umilă și nesigură.

Greșit! Un bărbat sănătos vrea o femeie care să se poată susține pe ea însăși; dacă el „derapează”, ea să îl ajute să își revină.

3.Anastasia își exercită libertatea decizională când consimte să fie rănită, astfel că nimeni nu i-o poate judeca.

Eroare de logică! Desigur că ea poate alege – și alege prost. O decizie auto-distrugătoare este și rămâne o decizie proastă.

4. Anastasia alege în privința lui Christian în mod gândit și liber.

Extrem de îndoielnic – Christian îi dă permanent și constant să bea alcool și este clar că judecata nu este clară în mintea ei. De asemenea, Anastasia își începe viața sexuală cu el, cu Christian, curând după ce îl întâlnește. Neuroștiința arată că atunci când doi oameni ajung la intimitate se poate declanșa brusc sentimentul de atașare și încredere, înainte ca cei doi să se fi cunoscut în mod real.

Christian o manipulează pe Anastasia ca să semneze o declarație care îi interzice să spună oricui că el este un abuzator (sexual) cu „vechime”… Alcool, sex, manipulare – acestea sunt destule „ingrediente” care să împiedice luarea unei decizii gândite, detașate.

5. Problemele emotionale ale lui Christian sunt vindecate de iubirea Anastasiei.

… Doar în film! În lumea reală, Christian nu se va schimba cu nimic, nu are motiv. Dacă Anastasia ar fi reușit să ajute oameni cu probleme emoționale, ar fi devenit psihiatru sau asistent social.

Fii atent: sunt „în joc” siguranța și viitorul tău și despre ele am vorbit până acum. Nu este loc de îndoială: o relație intimă care include violență – consimțită ori nu, este complet inacceptabilă.”

sursa

alte Articole interesante