Studiile au arătat: bărbaţii căsătoriţi cu femei înțelepte trăiesc mai mult

Orice bărbat are nevoie în viața lui de o femeie care îl va împlini și îl va susține în tot ceea ce face. O astfel de femeie bineînțeles, că dispune de unele calități și aici nu ne referim neaparat la frumusețea exterioară, este vorba despre ceva mai mult decât atât, și anume înțelepciune, bunătate și nu în ultimul rând inteligență.

separator


Studiile au demonstrat că bărbaţii căsătoriţi cu femei inteligente trăiesc mai mult, sunt mai fericiţi şi sunt mai rar afectaţi de Alzheimer. În fapt este cât se poate de logic. Un partener care îţi stimulează intelectul, în mod frecvent, are un efect benefic asupra funcţiilor cognitive.

Interesant este că bărbaţii care au fost căsătoriţi cu femei inteligente, după ce s-au despărţit, nu au suferit de nici un simptom de tulburare mentală. Ei erau complet încrezători în abilităţile lor mentale şi competenţele lor.

Lawrence Whalley, profesor emerit la Universitatea Aberdeen, spunea:

„Singurul lucru pe care un bărbat trebuie să îl facă dacă vrea să trăiască mai mult este să se căsătorească cu o femeie deşteaptă. Nu este remediu mai bun pentru demenţă decât inteligenţa”.

Fetele care sunt mulţumite de inteligenţa lor cresc mai responsabile şi mai independente. Bărbaţii care apreciază aceste calităţi şi ţin cont de ele, atunci când îşi aleg partenera, dezvoltă relaţii mai sănătoase şi crează o atmosferă mai plăcută în familie.

Sursa

alte Articole interesante